Castelló inicia les obres de remodelació i millora de la seguretat viària del Camí la Ratlla

Castelló inicia les obres de remodelació i millora de la seguretat viària del Camí la Ratlla
27/09/2021 -

Les obres de remodelació del Camí la Ratlla ja han començat. Adjudicades per un import d’1,1 milions d’euros a la UTE Camí la Ratlla, constituïda per Becsa SA i Industrial d’Energia i Tecnologia SL, estan cofinançades amb fons europeus i tenen un termini d’execució de 10 mesos.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López, han visitat hui la zona, per a comprovar in situ l’inici dels treballs, que se centren en aquests primers dies a fer medicions, perquè pròximament poden entrar ja les màquines d’obres. “La intervenció en el Camí la Ratlla que comencem ara permetrà millorar un camí de referència per als i les castellonenques, dotant-lo de més seguretat i atenent així una reivindicació històrica”, ha explicat Marco. “El projecte que es desenvoluparà preveu millores en la calçada i el carril bici existents i es crearà una zona per a vianants”, ha detallat l’alcaldessa.

La zona de l’actuació abasta una longitud d’1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. L’obra permetrà separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. I en el costat extrem es col·locarà una zona per als vianants i una banda de senyalització. Amb això es pretén realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades. A més, s’abordarà la reparació i/o consolidació de la séquia en aquells punts en els quals s’observen deficiències, així com dels ponts existents sobre la mateixa que servisquen com a accés a camins, segons ha detallat el regidor d’Obres i Projectes Urbans.

L’obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits del projecte, que està inclòs en el programa d’ajudes a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Cal recordar també que en la contractació es va incorporar la perspectiva de gènere i altres criteris socials com el foment de la creació d’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari