Castelló se suma al Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa

Castelló se suma al Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa
14/06/2022 -

L’Ajuntament de Castelló se suma al Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa que es commemora aquest 15 de juny per a visibilitzar la problemàtica dels abusos en totes les seues formes (físic, econòmic, psicològic, afectiu…) que s’exerceix conscientment o inconscientment contra les persones majors. Per a això, la Regidoria de Gent gran s’ha sumat a la campanya impulsada per la Confederació Estatal de Majors Actius (Confemac) que, amb el nom ‘Vacuna’t! Davant l’abús i maltractament a les persones majors’, cerca sensibilitzar i visibilitzar aquesta forma de maltractament i promoure que s’actue davant aquestes situacions.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha destacat que “campanyes com aquesta són importants per a visibilitzar una forma de maltractament que en moltes ocasions està ocult en la societat o que arriba fins i tot a normalitzar-se com pot ser, per exemple, quan es prenen decisions que els concerneixen sense donar-los veu”. “Les persones majors tenen dret a un tracte digne i igualitari i a ser part activa de la societat”, ha indicat. En aquest sentit, ha recordat que Castelló encara l’elaboració del segon Pla d’Acció de Ciutat Amigable amb les Persones Majors que comptarà amb la seua participació i aportacions. “D’aquesta manera, continuem apostant per polítiques municipals que promouen la participació activa de les persones majors, donant-los veu en el disseny de Castelló”, ha apuntat.

A més, l’Ajuntament de Castelló s’ha adherit a la Declaració de Valladolid ‘Contra l’abús i maltractament a les persones majors i en defensa del bon tracte’. Ribera ha explicat que, amb aquesta adhesió, el consistori es compromet a continuar fomentant el dret de les persones majors a una vida digna.

Actes pel 15 de juny

Amb motiu de la commemoració d’aquest dia, s’ha organitzat per a aquest dimecres una xarrada, amb la col·laboració de Confemac, sota el nom ‘Castelló, apoderament de les persones majors i els seus drets’, que podrà seguir-se via en línia i a través de la sala d’informàtica del centre Columbretes. La xarrada serà a càrrec d’una psicòloga de Confemac experta en drets de les persones majors i prevenció del maltractament i abús.

D’altra banda, i per a commemorar aquest dia, aquesta nit s’il·luminarà de verd la font de la plaça Major. El verd ‘esperança’ va ser el color triat per la gran majoria de consistoris i entitats que es van adherir a la campanya del 15 de juny l’any passat i que enguany es repeteix.

Així mateix, Ribera s’ha referit al telèfon gratuït de Confemac, el 900 65 65 66, creat per a denunciar possibles casos de maltractament patits per les persones majors i/o percebuts o detectats per altres persones. A més, també ha recordat que Castelló ha obert dues oficines Justiprop, un servei gratuït d’orientació, assessorament i informació jurídica finançat per la Generalitat i prestat per professionals de l’Advocacia, en col·laboració amb el consistori. Per a la posada en marxa d’aquest servei, l’Ajuntament de Castelló posa a la disposició de la ciutadania dos espais. Es tracta del Casal Jove del Grau i l’Arxiu Històric municipal situat al carrer Gaibiel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari