La Diputació aprova el servei de transport adaptat a persones amb discapacitat de centres socials especialitzats

El Govern Provincial ha publicat ja les bases d’aquestes ajudes per a les associacions i fundacions que presten aquest servei

La Diputació aprova el servei de transport adaptat a persones amb discapacitat de centres socials especialitzats
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló continua ferma en la seua aposta per estar al costat dels quals més el necessiten a través de l’àrea d’Acció Social i garantirà el servei de transport adaptat a usuaris de centres socials especialitzats procedents dels municipis de menys de 10.000 habitants de la província. Per a això, la institució provincial ha aprovat les bases que regeixen la concessió de 90.000 euros d’ajudes a les associacions o fundacions prestadores d’aquests serveis que ara tenen un termini de 20 dies naturals per a la seua sol·licitud després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) número 50 de 18 d’abril.
L’objectiu, tal com ha explicat la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, és el d'”estar al costat dels quals més ens necessiten i de les entitats socials que els ajuden. Continuem promovent la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs, i amb mesures com aquesta afavorim la inserció educativa i social de les persones amb discapacitat usuàries d’aquests centres especialitzats”.

Garantir el transport des de 23 municipis a centres especialitzats

Cal tindre en compte que les ajudes de 2018 es van dirigir al Comité Provincial de la Creu Roja Espanyola de Castelló, amb una subvenció de 29.500 euros per al manteniment del transport de persones amb discapacitat per al seu accés als Centres Especialitzats Maset de Frater i Associació d’Esclerosi Múltiple i ATENEU. El servei de transport es presta a usuaris de Vinaròs, Benicarló, Moncoda, Salzadella, les Coves de Vinromà, Vila-real, Borriana, Vilavella, Torreblanca, Vall d’Uixó, Nules i Onda.

L’Associació Granja-Llar El Rinconet és una altra de les entitats beneficiàries l’any passat amb 29.000 euros de subvenció provincial per a mantenir el servei de transport des dels municipis de Castelló, Vila-real, Almassora, Pobla Tornesa, Borriol i Vilafamés per al seu accés al Centre Especialitzat Granja-Llar El Rinconet del qual són usuaris.

L’ajuda de 9.500 euros a la Fundació Dany Cerebral ATENEU-Castelló va permetre d’altra banda el manteniment del servei de transport adaptat per a usuaris del Centre Especialitzat ATENEU a Castelló procedents de Moncofa, Betxí, Nules, Torreblanca, l’Alcora, Borriana i Castelló. I l’ajuda de 12.000 euros va permetre el manteniment a aquesta mateixa fundació, del transport dels usuaris del seu centre amb delegació a Benicarló i procedents dels municipis de Catí, Cervera del Maestrat, Sant Mateu Càlig, Benicarló i Vinaròs.

Finalment, gràcies a aquestes ajudes de la Diputació de Castelló, l’Associació Esclerosi Múltiple de Castelló va tindre garantit amb 12.000 euros de subvenció el manteniment del servei de transport adaptat a la seu provincial d’AEMC des dels municipis de Castelló, Onda, Borriana, Vila-real, Vall d’Uixó, L’Alcora, Alqueries, Moncofa i Nules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari