L'aeroport activa la nova línia de manteniment d'avions amb un acord per a rebre 16 aeronaus

Arcado España destaca l’aposta estratègica de la Generalitat per impulsar un pol logístic i empresarial al voltant de l’aeroport

L'aeroport activa la nova línia de manteniment d'avions amb un acord per a rebre 16 aeronaus
24/09/2020 -

L’aeroport de Castelló fa un pas més a la seua aposta per la diversificació després d’aconseguir-se un acord que possibilitarà l’arribada d’una remesa de 16 avions per al seu estacionament i manteniment.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha presidit el consell d’administració d’Aerocas, en el qual s’ha aprovat el nomenament de Blanca Marín com a nova directora general de la societat en substitució de Joan Serafí Bernat.

El conseller ha subratllat l’aposta de la Generalitat per explotar totes les possibilitats que ofereix la infraestructura i per ampliar la seua cartera de serveis, sense renunciar a la seua orientació turística.

En aquest sentit, ha anunciat la pròxima arribada a l’aeroport de Castelló de 16 avions Airbus A-321 per al seu estacionament i manteniment per part de l’empresa Brok-air Aviation Group.

Arcadi España ha explicat que l’acord per a l’arribada d’aquests avions es produeix després que Aerocas signara recentment un contracte amb Brok-air Aviation Group perquè l’empresa desenvolupe, durant un període de 15 anys, les activitats de manteniment i estacionament d’avions.

Segons ha assenyalat, la companyia està a punt de començar les obres de construcció d’un hangar per a manteniment d’avions de 2.500 metres quadrats, que està previst que entre en funcionament a la fi del present any.

El conseller ha destacat “la capacitat que està mostrant l’aeroport de Castelló per a adaptar-se a les necessitats del mercat, així com per a generar activitat i inversió, en un moment tan complicat per al sector de l’aviació a causa de la COVID-19”.

En aquest sentit, ha recordat l’important desenvolupament que estan tenint les activitats d’estacionament, manteniment i desmuntatge d’avions, per la qual cosa s’ha impulsat la construcció d’una plataforma industrial.

Arcadi España ha presentat a la nova directora general d’Aerocas, Blanca Marín, qui succeeix en el càrrec a Joan Serafí Bernat. El conseller ha destacat que amb el nomenament de Blanca Marín es pretén reforçar el vessant industrial i logística de l’aeroport.

En aquest sentit, ha recordat el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, de crear un pol empresarial i logístic en la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport, amb un pressupost estimat de 105 milions d’euros.

Sobre aquest tema, la nova directora general ha assenyalat que una de les seues prioritats serà el desenvolupament de la ZAC, una reserva de sòl que abasta una superfície de 208 hectàrees, on està previst l’emplaçament d’empreses relacionades amb l’aeronàutica i la logística, a més d’una altra mena d’activitats industrials i econòmiques.

D’altra banda, el conseller ha anunciat la pròxima incorporació de Josep Gisbert a l’organigrama directiu d’Aerocas per a fer-se càrrec de la part turística de l’aeroport i potenciar els vols comercials. Sobre aquest tema, ha incidit en què l’actual situació “és d’una gran complexitat, ja que la COVID-19 ha provocat una caiguda general del trànsit de passatgers i ha colpejat amb duresa al sector turístic”.

Arcadi España ha posat en valor el treball realitzat per Joan Serafí Bernat en els seus cinc anys de director general d’Aerocas, “període en què la infraestructura ha aconseguit importants avanços, establint-se les bases del seu futur desenvolupament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari