El Pacte Local per l'Ocupació de Castelló comptarà amb 949.543 euros per a crear noves oportunitats laborals

El Pacte Local per l'Ocupació de Castelló comptarà amb 949.543 euros per a crear noves oportunitats laborals
28/03/2021 -

El Consorci del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló comptarà per a aquest 2021 amb un pressupost de 949.543 euros per al desenvolupament de programes d’inserció sociolaboral i desenvolupament econòmic i per a polítiques actives de generació de noves oportunitats laborals. L’Ajuntament de Castelló renova la seua ferma aposta pel consorci i destinarà novament aquest any més de 830.000 euros per a continuar impulsant polítiques actives d’ocupació. Per part seua, la Generalitat destinarà altres 120.000 euros al Pacte per l’Ocupació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca l’aposta del govern municipal pel Consorci i ha recordat l’impuls donat ja en el mandat anterior. “El Pacte Local per l’Ocupació és una vertadera eina per a potenciar l’ocupació, així ho vam creure des del primer moment i per això, quan vam arribar al govern municipal, vam posar tots els nostres esforços en la seua revitalització i vam dotar de pressupost i contingut un Pacte que estava a zero, ara el Consorci compta amb una plantilla de 15 persones i una estructura en la qual participen els agents del territori per al desenvolupament de noves oportunitats sociolaborals”, ha assenyalat.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat el suport unànime i sense esmenes dels integrants del Pacte per l’Ocupació al nou pressupost del Consorci aprovat aquesta setmana pel Consell Rector. L’Ajuntament manté per a 2021 la mateixa aportació econòmica al pressupost que l’any anterior. “Un pressupost que ha sigut secundat per tots els agents socials i per tots els grups polítics que integren aquest organisme encarregat de dissenyar, promoure, gestionar i avaluar les accions i programes per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social de Castelló”.

La regidora recalca que “en aquests anys hem impulsat i revitalitzat el Consorci i construït una estructura àmplia de serveis orientats a l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic del qual es mancava, la qual cosa ens permet afrontar els nous reptes que ha generat l’actual emergència sanitària i social”. D’altra banda, ha assenyalat l’alta execució del pressupost del passat any, en el qual es van destinar prop de 955.000 euros, prop del 85% del pressupost en un any en què s’ha hagut d’ajustar serveis a les actuals condicions laborals derivades de la pandèmia.

Així, entre les prioritats fixades per a enguany, des de Castelló Crea (l’agència de desenvolupament local municipal que reuneix el conjunt de serveis que ofereix el Consorci del Pacte per l’Ocupació) es fomentarà la qualificació durant els ERTOs, la formació en general per a les persones desocupades i es reforçarà les accions d’orientació i millora de l’ocupabilitat dels nous col·lectius afectats per la crisi de la covid-19.

També s’enfortiran i consolidaran noves ofertes formatives, especialment en la modalitat en línia, incorporant plataformes i desenvolupant continguts formatius propis per a atendre les demandes de formació i consolideu la utilització d’aquestes modalitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari