Prohibeixen el bany en diverses platges de la província de Castelló per bacteris en l'aigua

Els resultats de les anàlisis de les mostres de l’aigua revelen alts nivells de enterococos intestinals

Prohibeixen el bany en diverses platges de la província de Castelló per bacteris en l'aigua

Les autoritats han informat del tancament al bany de diverses platges de la província de Castelló a causa de la detecció d’un bacteri en l’aigua d’aquests arenals. Han sigut els resultats de les anàlisis realitzades ahir dijous 7 de setembre els que han revelat alts nivells d’aquesta enterococos intestinals en l’aigua.

En concret, les platges en les quals s’ha prohibit el bany pertanyen al terme municipal d’Almenara i de Moncofa, on s’han tancat al bany tres arenals: Beniesma, Pedra Roja i Belcaire. Encara que no es coneix quan tornarà a estar permés banyar-se en aquests arenals, el departament de Medi Ambient ha informat que la previsió és que el tancament d’aquests arenals siga curt.

Segons ha comunicat la Direcció General de l’Aigua, organisme que depén de la Generalitat Valenciana, les mostres preses ahir mostraven una presència anormal i massa alta d’aquest bacteri, per la qual cosa ha procedit a prohibir el bany en l’aigua d’aquestes platges per a garantir la seguretat dels usuaris.

Encara no han transcendit les possibles causes de l’aparició d’aquest microorganisme en l’aigua d’aqueixes platges, però un dels motius pot ser els episodis de fortes pluges que es van registrar en la Comunitat Valenciana el passat cap de setmana degut a la DANA.

Què són els enterecocos intestinals?

Es tracta d’un dels microorganismes indicadors de contaminació fecal en aigües i aliments. Segons els experts, la presència d’aquest bacteri en l’aigua pot haver-se de l’abocament de emisorios o aigües residuals o la presència d’excrements en la mar.

Entre els símptomes que pot patir una persona quan s’infecta (per consum d’aigua contaminada, per exemple) es troben la diarrea i altres problemes digestius, ja que afecten principalment aquest aparell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari