Segon cap de setmana de confinament a Castelló i Vila-real amb més controls per aire i terra

La mesura s’aplica de divendres a dilluns i estarà vigent fins al 15 de febrer de moment

Segon cap de setmana de confinament a Castelló i Vila-real amb més controls per aire i terra

Aquest és el segon cap de setmana en el qual les grans capitals de la Comunitat Valenciana es tanquen per a evitar desplaçaments i frenar l’avanç del coronavirus. A partir de les 15.00 hores d’aquesta vesprada i fins a les 06.00 hores del dilluns no es podrà eixir ni entrar de Castelló de la Plana ni de Vila-real excepte per motiu justificat i, amb el balanç del cap de setmana passat, ajuntaments com el de Castelló ja han anunciat que reforçaran el dispositiu de control.

Segons ha informat l’Ajuntament de Vila-real, durant el primer cap de setmana de tancament perimetral de la ciutat es van produir 34 denúncies per incomplir les restriccions decretades per la Generalitat Valenciana: 20 per incompliment del tancament perimetral, 6 per reunions en un domicili de més de dues persones no convivents, 6 per no portar mascareta i 2 per no respectar el toc de queda.

“En general, excepte comptades excepcions la ciutadania ha respectat tant el tancament perimetral com les limitacions en les reunions”, ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. Malgrat això, es mantindrà el control en tres eixos: els controls en els accessos i patrulles informatives per tota la ciutat amb vehicles amb megafonia, controls d’estupefaents amb la Unitat Canina, drons en els punts d’accés i en zones verdes i de convivència (jardins de Jaume I, la CEM, la Mayorazga, el parc del Botànic Calduch i el Termet).

Per part seua, a Castelló la Policia Local va controlar 1.720 vehicles i va fer 47 propostes de sanció des del divendres fins a la matí del dilluns, la qual cosa a penes va suposar un 2,73% de denúncies. En aquest sentit, l’alcaldessa de la capital, Amparo Marco, va agrair el “comportament exemplar i sense incidències destacables”.

policia vila real

No obstant això, aquest cap de setmana el dispositiu especial de seguretat s’ampliarà amb la incorporació de l’Agrupació Municipal de Voluntariat de Protecció Civil per a col·laborar en punts crítics, juntament amb la resta de cossos de seguretat de l’estat, tal com s’ha acordat en el Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal).

A més, Marco ha confirmat que es mantindran les restriccions locals: “Les dades sanitàries ens obliguen a continuar mantenint en vigor aquestes restriccions que han reduït al mínim les activitats municipals i que estan dirigides a evitar contactes socials, així com a reiterar la nostra crida a la població per a extremar al màxim la cautela i, sempre que siga possible, adoptar l’autoconfinament com a mesura de precaució”.

Confinament perimetral però sols caps de setmana

Encara que les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mostren que les dues capitals castellonenques no tenen una incidència tan elevada com altres municipis (ambdues superen lleugerament els 1.000 casos positius per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes), es tracta d’una mesura que afecta les ciutats que superen els 50.000 habitants per a evitar el major desplaçament que hi ha en elles.

Són els únics dos municipis de la província de Castelló, però cal sumar els de les províncies de València i Alacant: València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Elda-Petrer.

En totes elles, no és possible entrar ni eixir des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns excepte per causa justificada. Una mesura que se suma a la resta de restriccions, com el tancament dels comerços a les 18.00 hores, el tancament total de l’hostaleria i de diversos negocis o la limitació de les reunions socials en espais privats i públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari