La sala Cimse de la Policia Local gestiona 2.250 telefonades durant les festes de la Magdalena de Castelló

La xifra és un 19% menor a la registrada en les festes de 2019, les últimes celebrades amb normalitat

La sala Cimse de la Policia Local gestiona 2.250 telefonades durant les festes de la Magdalena de Castelló
20/03/2023 -

La Policia Local de Castelló ha gestionat un total de 2.250 telefonades en el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències (la sala Cimse) durant els nou dies de celebració de les festes de la Magdalena. Es tracta d’un descens de quasi el 19% respecte a les festes de 2019, any en què es van registrar 2.773 telefonades. De les rebudes enguany, 372 crides han sigut amb motiu d’assistències sanitàries i/o ajuda a persones, 367 per sorolls en colles, gaiates o esdeveniments festers, i altres 361 telefonades dins de l’àmbit de la seguretat ciutadana, entre altres motius. Quant a intervencions, la Policia Local ha realitzat 313 intervencions relacionades amb els sorolls i molèsties durant les festes fundacionals, tal com recull el balanç d’actuacions realitzat per l’àrea de Seguretat Pública i Emergències.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat “la gran faena realitzada pel dispositiu de seguretat i emergències municipal que ha estat vetlant per la seguretat i per la convivència ciutadana en unes festes de la Magdalena de les més multitudinàries que es recorden”. “És de destacar que, encara que enguany les festes fundacionals han sigut massives, s’han registrat menys incidències totals que l’última Magdalena celebrada amb normalitat”, ha recalcat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha felicitat també el treball realitzat per tots els efectius que han format part del dispositiu especial de la Magdalena 2023. “Durant els nou dies de festes s’han activat uns 2.000 efectius de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, amb una mitjana de 220 efectius al dia entre policies locals, bombers, personal del servei d’assistència sanitària i protecció civil”, ha indicat. Traver ha recalcat que aquest dispositiu “ha permés actuar de manera ràpida i eficaç davant qualsevol incidència ocorreguda amb motiu de la Magdalena”.

Respecte a les 313 intervencions motivades per soroll o molèsties, la Policia Local ha realitzat 11 denúncies a colles i 95 advertiments (65 a colles i 30 a gaiates o carpes). En altres 88 casos, el motiu de la crida s’ha solucionat amb la presència policial i en 48 casos més no es va observar res una vegada personats en el lloc. Quant a les telefonades per seguretat ciutadana, la major part estan relacionades amb agressions o baralles (101) i per discussió (63). Així mateix, s’han realitzat nou detencions durant els nou dies de festes.

D’elles, sis han sigut per violència de gènere, una detenció per robatori amb intimidació, una altra per estar en crida i cerca i una altra per atemptat contra agent de l’autoritat.

Pel que fa a la seguretat viària, la Policia Local ha registrat 59 accidents, 14 d’ells amb ferits. A més, s’han registrat 12 alcoholèmies positives i s’han obert diligències en altres set casos.

Assistència Sanitària

Pel que fa al Servei d’Assistència Sanitària municipal que ha estat prestant assistència preventiva en els actes i esdeveniments de major afluència de públic i/o de major risc per a la població, s’han realitzat 503 assistències des del divendres previ a les festes i fins al diumenge 19. D’elles, 121 han sigut per intoxicació etílica, 99 per ferides, 44 per marejos i altres 38 per lipotímies, entre les atencions més destacades. El dia amb més atencions va ser el diumenge 11 en el qual es van realitzar 143 assistències sanitàries (112 d’elles durant la Romeria de les Canyes).

En total, de les 503 assistències sanitàries es van realitzar 64 trasllats: 52 a hospitals i altres 12 a centres de salut. Cal destacar el Lloc Intermedi de Curta Estada (PICE) activat en les festes de la Magdalena dins del dispositiu sanitari i d’emergències municipal amb l’objectiu de reduir el nombre d’ingressos i contribuir a alleujar la pressió hospitalària durant les festes fundacionals.

Bombers

Finalment, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Castelló ha realitzat un total de 86 intervencions durant la setmana de la Magdalena. D’elles, s’ha actuat en 44 incendis, 23 actuacions preventives en les festes, cinc salvaments i un accident, entre altres actuacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari