Almassora autoritza el pas de quatre vehicles per habitatge en la conversió en zona de vianants de la Vila

Almassora autoritza el pas de quatre vehicles per habitatge en la conversió en zona de vianants de la Vila
21/10/2020 -

La Vila d’Almassora ha iniciat la restricció del trànsit després de la conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església. Per aquest motiu, el departament d’Urbanisme ha remés una carta als propietaris d’habitatges i residents en el barri antic per a indicar-los els tràmits per a sol·licitar la passada de fins a quatre vehicles per habitatge per la zona tancada al pas.

D’aquesta manera, en els pròxims dies rebran el document que els informa de la possibilitat de sol·licitar fins a quatre vehicles per habitatge per norma general i un màxim de sis per circumstàncies especials “perquè es puga accedir sense problemes al carrer, sempre que siguen residents o propietaris”. La carta recorda als afectats que tenen dret a entrar a la seua propietat per la zona restringida, tinguen garatge o no.

L’accés al barri antic incorporarà un lector de matrícules gestionat per Policia Local per a la detecció dels turismes i motocicletes que travessen el carrer Sant Joaquim des del Raval. Superada la primera fase informativa, en la qual els agents a peu de carrer explicaran les noves condicions d’entrada al barri antic, el consistori podrà interposar sancions als qui, sense autorització, accedisquen a la Vila.

El text recorda que les obres de remodelació integral transforma el carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església en espai d’ús preferent per a vianants, tal com està previst en la convocatòria de la subvenció amb fons FEDER de la Unió Europea al 50%. “La intenció és limitar al màxim el pas de vehicles pel carrer, però s’ha d’assegurar que el veïnat de la zona tinga totes les facilitats per a accedir al seu habitatge si necessita portar alguna cosa o recollir a una persona amb mobilitat reduïda, per exemple”, ha informat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

Les persones interessades a sol·licitar l’autorització hauran de dirigir-se a la reguarda de la Policia Local, en la planta baixa de l’Ajuntament, a emplenar les dades personals del propietari o resident, així com les matrícules, marques i model dels vehicles. D’aquesta manera, la Policia identificarà i registrarà turismes i motocicletes.

Visites completes

Les rutes guiades per la Vila, previstes per al pròxim cap de setmana, han penjat el cartell de complet. Les tres visites (diürna i nocturna en dissabte i diürna en diumenge) han cobert les 20 places disponibles per cada torn, esdeveniment organitzat per la Regidoria de Patrimoni per a conéixer els edificis històrics del nucli urbà i el resultat de les obres de conversió en zona de vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari