Almassora i el Consell signen el conveni per a remodelar l’entorn de Botànic amb 180.000 euros

Almassora i el Consell signen el conveni per a remodelar l’entorn de Botànic amb 180.000 euros
10/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora i la Conselleria d’Habitatge han signat el conveni per a remodelar l’entorn de la plaça Botànic Calduch amb un pressupost de 180.000 euros finançats íntegrament a càrrec de la Generalitat Valenciana. La institució autonòmica ha concedit el 100% de la subvenció sol·licitada pel consistori i permetrà executar les obres en dues anualitats a partir dels pròxims mesos.

La reforma se centra en treballs d’accessibilitat als carrers que envolten la plaça, en un espai d’aproximadament 2.000 metres quadrats que permetran realçar un total de 10.000 metres quadrats de sòl urbà. Es tracta de l’actuació que més suports veïnals va collir en els pressupostos participatius de 2020 i finalment l’Ajuntament l’executarà amb els fons reeixits de la subvenció de la Conselleria d’Habitatge.

El projecte respon al disseny del departament municipal d’Urbanisme i suposarà l’adequació de carrers, pavimentació, senyalització i seguretat viària, a més de la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable i l’increment de zones verdes i espais d’aproximació a la plaça. En concret afectarà les interseccions dels carrers Puríssima, Dos de Maig, Caritat i Joan d’Àustria, és a dir, l’entorn de Botànic Calduch.

L’actuació incorpora criteris de sostenibilitat i eficiència energètica en la nova instal·lació d’enllumenat, així com suprimir les barreres arquitectòniques que, malgrat les reformes de 2012 i 2014, no compleixen la normativa. Així figura en l’informe remés a la Conselleria d’Habitatge, que incideix en què “s’observa en els últims anys que s’han dut a terme diverses intervencions a l’interior d’aquesta plaça, millorant tant l’accessibilitat i circulació interior, com creant zones d’esbarjo, joc… no obstant això existeixen mancances d’accessibilitat per als vianants entre els vials perimetrals i el seu accés a la plaça”.

L’informe municipal també recull la “deterioració considerable” de les voreres dels vials que voregen la plaça “i, en general, les condicions d’accessibilitat per als vianants en els encreuaments són inexistents”. D’aquesta manera, les obres incorporaran voreres sense vorades per a afavorir el pas de cadires de rodes, carros de bebé o de la compra i d’aquelles persones que tenen problemes de mobilitat. A més, el departament d’Urbanisme atén els criteris d’igualtat i perspectiva de gènere en el seu projecte, que licitarà aviat.

L’obra suposarà també la incorporació de nous punts d’enllumenat i arbratge en aquesta poma, així com la substitució de les conduccions d’aigua potable de fibrociment per altres de polietilé i de major grandària, el soterrament de diverses instal·lacions aèries existents i la millora del drenatge superficial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari