Almassora corona María Gonell Esteve com a reina de les festes 2022

arxiu

Almassora corona María Gonell Esteve com a reina de les festes 2022
13/05/2022 -

Fins a 735 dies ha hagut d’esperar María Gonell Esteve per a rebre la banda de reina de les festes d’Almassora. La representant recollirà aquesta nit el testimoni de Nuria Alcalde Vedrí, reina de 2019, davant més de 1.100 persones reunides en el Recinte Fester. La jove es convertirà, per fi, en la sobirana número 59 després de dos anys d’espera pel COVID-19.

La presentació arrancarà en la carpa instal·lada en el camí Benafelí, lloc on finalitzarà el recorregut per el municipi per a les reines de les festes de Castelló, Benicarló, Benicàssim, Borriana, el Grau de Castelló, la Llosa, la Vall, les Alqueries, Nules, Moncofa, Onda, Oropesa, Suera i Xilxes. La cerimònia tindrà com a fil conductor l’evolució dels festejos i rememorá antics actes ja desapareguts. Com de costum, estan convidades a participar en la presentació les reines de fa 25 i 50 anys, en aquesta ocasió Sabrina Aragón Fernández i María Isabel Gómez Agustí, respectivament.

Els primers a pujar a l’escenari seran els patges portadors de les bandes al costat de les dames de 2022: Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis. La Unió Instructiu Musical La Esmeralda, dirigida per Víctor Alapont, marcarà el ritme inicial de la gala amb la seua música en directe, que acompanyarà a la nova reina en la seua arribada al tron.

Així, María Gonell pujarà a l’estrada acompanyada pel mantenidor de l’acte, Andrés Martínez Vilar, i l’alcaldessa, Merche Galí, que imposarà la banda a la jove convertint-la en la sobirana número 59. Arrancarà llavors el comiat de les dames d’honor de 2019: Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella. La regidora de Festes, Isladis Falcó, escortarà a la reina de 2019, Nuria Alcalde Vedrí, per a protagonitzar el relleu en la cort en desprendre’s de la banda.

La gala continuarà amb el lliurament de les ofrenes de les representants festives provincials a la nova reina. Serà, llavors, el torn del mantenidor, que dedicarà unes paraules a María Gonell i a la seua cort d’honor. Així, donarà pas a l’alcaldessa per a tancar l’acte i donar la benvinguda a les festes de Santa Quitèria. El fermall final el posarà, com cada any, l’himne d’Almassora i li seguirà el ball d’honor dedicat a la reina i les dames amb l’orquestra La Cobra.

La festivitat continuarà demà amb la cavalcada del Pregó, que començarà a les 17 hores en l’avinguda José Ortiz i desfilarà pels carrers Sant Lluís, Santa Quitèria, Sant Marc i Sant Ramón fins a arribar, com és habitual, a la tribuna d’autoritats al carrer de la Trinitat. A continuació tindrà lloc la inauguració de la mostra de pintura ‘J. Mingol 1933-2006. Una vida a través de los pinceles’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari