Benicarló aprova per unanimitat el I Pla Municipal de la Infància i l'Adolescència

Benicarló aprova per unanimitat el I Pla Municipal de la Infància i l'Adolescència
30/04/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat el I Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència 2021-2024, un document que, segons ha reconegut la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, «servirà com a full de ruta per a la planificació, la determinació d’objectius i l’aplicació d’actuacions que s’han de dur a terme en matèria de drets de la infància i l’adolescència a Benicarló».

La regidora també ha revelat que «algunes de les principals inquietuds i demandes de la infància i adolescència que s’han repetit en àmbits de treball i tallers durant l’elaboració del Pla han estat la discapacitat, la millora de l’oci, l’ampliació dels carrils bici, la reducció del plàstic, la informació i el control en matèria de drogodependències, la reivindicació de l’educació i a més han mostrat preocupació sobre l’assetjament escolar, la violència de gènere i la igualtat real entre dones i homes».

El Pla contempla vuit línies estratègiques a desenvolupar durant la vigència del document, que inclouen activitats per a fomentar la interculturalitat, els espais de diàleg familiars, la integració en l’educació, les activitats de promoció de la salut, la dinamització de la cultura, la sensibilització mediambiental, les tecnologies de la informació i la comunicació i la participació.

Les línies inclouen 12 reptes, 19 objectius i 30 mesures a aconseguir, a més dels indicadors d’avaluació, cronograma i pressupost.

Per a posar en marxa les diferents mesures, estan previstes activitats de seguiment i avaluació, com crear una Mesa de coordinació interna d’infància i adolescència, on estaran representades totes les àrees implicades en el seu desenvolupament. De forma paral·lela a l’elaboració del Pla, també s’ha estat treballant en la creació i constitució del Consell Municipal d’infància i adolescència.

El procés per a elaborar el Pla va començar el 2019 amb l’avaluació de la situació de la infància i adolescència, i a partir del document es va realitzar un procés de participació per a recollir propostes i suggeriments que han possibilitat el disseny de les accions i activitats que recull el document.

En aquest procés han participat entitats socials, tècnics municipals, AMPES, personal docent i una representació de xiquets, xiquetes i adolescents del municipi elegits democràticament en l’àmbit escolar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari