La Policia Local de Benicarló reforçarà el control dels patinets que circulen per la calçada

Segons la normativa vigent, els patinets poden circular per la calçada però han de respectar totes les normes de circulació

La Policia Local de Benicarló reforçarà el control dels patinets que circulen per la calçada
11/11/2020 -

L’increment d’accidents amb implicació de vehicles de mobilitat personal (VPM) ha portat a la Policia Local de Benicarló a intensificar el control sobre la circulació d’aquest tipus de vehicles que ha anat en augment durant els últims anys. Dissabte passat mateix, es va produir un accident al carrer del Crist de la Mar per conducció imprudent del conductor d’un patinet que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia amb una taxa de 0,68 mg/l, quan la taxa permesa és de 0,25 mg/l.

La vigilància de la Policia Local se centrarà en comprovar que els conductors es comporten i respecten totes les normes de circulació, tal i com estableix la legislació vigent. De fet, tot i que els conductors estan autoritzats a circular per la calçada i no necessiten assegurança ni permís de conduir, estan obligats a complir els mateixos preceptes de la Llei de seguretat vial que els usuaris de bicicletes.

La sanció prevista per conduir un patinet havent donat positiu per alcohol és de 500 euros, mentre que per circular per les voreres, per circular dos persones en un mateix patinet, per fer servir el telèfon, per portar auriculars o per circular de nit sense llum o sense roba reflectant, la sanció és de 200 euros.

El reforç del control per part de la Policia Local sobre aquest tipus de vehicles coincideix amb la publicació de la nova normativa de la Direcció General de Tràfic, que preveu que els conductors de vehicles de mobilitat personal hauran de disposar obligatòriament d’un certificat de circulació. Aquesta normativa entrarà en vigor als 6 mesos des de la publicació al BOE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari