Borriana prorroga fins al 5 de gener l'exposició 'El campanar: memòria d'una reconstrucció 1942-1945'

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l’última pedra del campanar de Borriana

Borriana prorroga fins al 5 de gener l'exposició 'El campanar: memòria d'una reconstrucció 1942-1945'
29/11/2020 -

L’Ajuntament de Borriana ha anunciat la pròrroga, fins al pròxim 5 de gener de 2021, de l’exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, que actualment es mostra a la sala d’exposicions de CMC la Mercè.

Segons ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, la sala d’exposicions compleix les mesures vigents relatives a museus, sales d’exposicions i equipaments culturals adoptades segons la Resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, per a les visites a sales d’exposicions, i pot continuar albergant la mostra.

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l’última pedra, acte que donava per acabades les obres de la reconstrucció del Campanar, que es van iniciar el març de 1942 i van acabar el citat dia de l’any 1945.

Amb l’exposició, inaugurada el passat 29 d’octubre, l’Ajuntament va començar els actes de commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció de la torre campanar. Aquella fita ha recordat Granel, va ser possible gràcies a “un grup de persones, algunes d’elles conegudes i altres anònimes, que van fer factible reconstruir la torre i afermar-la per a sempre com la icona principal de la nostra ciutat”. En la mostra, ha indicat, s’arrepleguen imatges que ja formen part de “la memòria col·lectiva de la ciutat relacionada amb la reconstrucció”.

El regidor de Cultura anima tota la ciutadania a continuar visitant l’exposició ja que, a judici seu, és “una gran oportunitat per a conèixer la història de l’emblema del nostre poble i vore’s per primera volta a prop de documents inèdits que ens faran saber molt més sobre el nostre patrimoni”.
D’altra banda, Granel ha recordat que els actes previstos per a la commemoració del setanta-cinc aniversari, com ara les visites guiades al campanar, el concert de campanes de Llorenç Barber i la taula redona sobre la reconstrucció del campanar, s’han ajornat per a poder realitzar-los quan les circumstàncies ho permeten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari