La Vall d'Uixó connecta el Carbonaire i el Paratge de Sant Josep amb una nova vorera i carril bici

La Vall d'Uixó connecta el Carbonaire i el Paratge de Sant Josep amb una nova vorera i carril bici
15/09/2023 -

Una solució innovadora ha permés que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó complisca amb quatre objectius amb una sola obra valorada en 235.000 euros. Es tracta de la remodelació dels 232 metres que té el tram de la Carretera Segorbe entre el carrer Alfondeguilla i la rotonda de la CV-230, que va finalitzar fa unes setmanes, però que s’ha volgut esperar per a comprovar el seu funcionament i que efectivament solucionava diversos problemes.

El lateral sud d’aquest vial no comptava amb vorera en aquest tram, la qual cosa era molt insegur perquè aquesta zona és molt utilitzada diàriament per persones que ixen a caminar o córrer. A aquesta notable millora de la seguretat se li suma també que amb l’estrenyiment dels dos carrils també s’ha aconseguit reduir la velocitat de pas dels vehicles.

Una de les qüestions més rellevants és que el carril bici recull i transporta l’aigua de pluja per a evitar acumulacions i inundacions quan es produeixen pluges fortes, tant en la carretera com sobretot en el Barri Ecològic. Aquest carril és permeable, ja que s’ha construït amb paviment drenant asfàltic que recull les aigües i les condueix a uns calaixos de drenatge de major capacitat i que les redirigeixen al col·lector.

A més ara la zona també llueix una imatge més moderna i agradable, perquè no sembla tant una carretera sinó que és un entorn més urbà i amable. Així, la connexió per als vianants entre el barri Carbonaire i el Paratge de Sant Josep ja està completada. Aquesta obra va en la línia d’altres actuacions anteriors com la finalització de la vorera que uneix el mateix Carbonaire amb el barri Toledo, que es va executar la legislatura passada.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha visitat aquesta zona després de les últimes pluges al costat del regidor de Serveis Urbans, Fernando Daròs, del regidor d’Urbanisme, Vicente Pitarch, i de responsables de FACSA, l’empresa adjudicatària de la gestió de la xarxa d’aigua potable, sanejament i clavegueram, que és qui ha realitzat la inversió de 235.000 euros a través de les inversions que marca el contracte.

DISCULPES PER LES MOLÈSTIES

Els representants municipals han demanat disculpes per les molèsties que ha comportat l’execució d’aquesta obra, ja que es va tancar al trànsit un dels carrils durant dos mesos. “Moltes vegades les solucions no són tan fàcils com poden semblar a simple vista, però havíem de garantir les condicions de seguretat dels treballadors i evitar bloquejar l’únic accés a Alfondeguilla amb el pas altern”, ha explicat Baños.

No obstant això, la renúncia durant dos mesos “a la comoditat que suposa accedir a la Vall com estem acostumats” comporta “molts beneficis per a tota la població quan l’obra està acabada, com hem pogut comprovar amb el compliment dels objectius que s’havien marcat amb aquests treballs i que havien sigut demandats pels veïns i veïnes del Barri Ecològic i per les persones que diàriament passegen per aquesta zona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari