La Vall d'Uixó aconsegueix dues subvencions per a rehabilitar la Torre de Benissahat i impulsar lloguer social

La Vall d'Uixó aconsegueix dues subvencions per a rehabilitar la Torre de Benissahat i impulsar lloguer social
10/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aconseguit dues subvencions de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana que ascendeixen a 775.724,85 euros. 484.056,01 euros corresponen al Pla Conviure per a la rehabilitació de la Torre de Benissahat. I 291.668,84 al Pla Recuperem Llars per a la rehabilitació d’habitatges per a destinar-les a lloguer amb finalitats socials.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha recordat que el projecte de posada en valor de la Torre de Benissahat es va presentar públicament a l’estiu i el pressupost per a aquest 2022 ja inclou la seua compra. “Ara obtenim aquesta ajuda de la Generalitat amb la qual podrem iniciar la seua rehabilitació i la del seu entorn”, ha destacat.

A la Torre de Benissahat, que està declarada Bé d’Interés Cultural (BIC), es crearà un espai sociocultural i turístic d’interpretació de la història de la ciutat i una zona vinculada al museu arqueològic. En aquest sentit, Baños ha assenyalat que “l’entorn de la plaça de l’Assumpció serà una mostra de totes les civilitzacions que han passat per la Vall”. Aquesta subvenció es divideix en diverses fases per a realitzar les obres fins a 2025.

D’altra banda, a través del Pla Recuperem Llars es destinaran quasi 300.000 euros a la rehabilitació d’habitatges per a destinar-les a lloguer amb finalitats socials. Un dels projectes és la creació de lloguer jove, de manera que l’Ajuntament puga posar a la disposició dels joves “habitatges públics amb un lloguer més assequible, per a afavorir l’emancipació i que no hagen d’anar-se’n a altres municipis perquè són més barats”.

Baños ha apuntat que “ja comencem a gestionar el pressupost per a 2022, de més de 34 milions d’euros, amb el repte d’executar-lo per a dur a terme projectes importants amb recursos propis i que són la base per als pròxims 30 anys de la nostra ciutat”. A aquests se sumen “les subvencions que rebem d’altres administracions, com aquests fons europeus”. De fet, la Vall d’Uixó és un dels municipis de la província de Castelló que més diners ha obtingut del Pla Conviure i del Pla Recuperem Llars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari