El Singin’ in the Cave de la Vall d'Uixó anuncia el cartell complet de la seua novena edició

El Singin’ in the Cave de la Vall d'Uixó anuncia el cartell complet de la seua novena edició
03/04/2024 -

El Singin’ in the Cave ha presentat este dimecres el cartell complet de la seua edició de 2024, la novena que se celebra de manera consecutiva a l’interior dels Coves de Sant Josep, situades a la Vall d’Uixó (Castelló). Després d’haver anunciat les tres primeres actuacions el gener passat, durant la celebració de la Fira FITUR, este singular cicle revela ara els set concerts restants.

Així, a les actuacions ja conegudes de Los Estanques & Anni B Sweet -concert ja celebrat-, NIA i Queralt Lahoz -que actuaran a l’abril-, s’unixen ara, per orde cronològic, les de Russian Xarxa, YADAM, Raquel Kurpershoek, María de la Flor, Alfred García, Bigblack Rhino i Dawn Landes. Estos nous concerts se celebraran entre els mesos de maig i setembre.

El Singin’ in the Cave és un projecte publicoprivat en el qual música i patrimoni es donen la mà per a oferir a l’espectador una experiència inoblidable. Inclou una breu visita amb barca als Coves de Sant Josep (el riu subterrani navegable més llarg d’Europa) i, en la part final d’esta, a la Sala dels Ratpenats, se celebra un concert, en pur acústic, amb l’única amplificació natural de la mateixa cova, d’una enorme bellesa i amb una reverb realment única.

Entrades a la venda

Les 50 entrades disponibles per a cada concert es posaran a la venda este divendres 5 d’abril (12.00 hores) i podran adquirir-se únicament en la web www.covesdesantjosep.es.

RUSSIAN RED // DUO ACÚSTIC // 5 MAIG // 40 EUROS

L’aparició de Russian Red a mitjan dècada dels dos mil en l’escena musical espanyola va provocar un tsunami en el panorama independent nacional desconegut fins a aquell moment (Cigarettes, The Sun The Tree…) La combinació de talent innat per a compondre, veu privilegiada i carisma natural de Lourdes Hernández no va passar desapercebuda per a quasi ningú. Ara, després d’un període sense música nova, Lourdes torna amb ‘Volverme a enamorar’ (2024), un minielepé de 8 cançons que mostren de nou el particular imaginari de la cantant madrilenya, demostrant que la seua capacitat d’emocionar a l’oient continua intacta. Recorrent al castellà per primera vegada, les seues creacions mostren lletres d’enorme evocació, atmosferes misterioses i melodies de bellesa trèmula. Una nova volta de rosca per a una de les artistes dt.́s fascinants i sorprenents que mai hagen eixit d’Espanya.

YADAM // DUO ACÚSTIC // 19 MAIG // 35 EUROS

Artista queer trilingüe d’origen veneçolà, però resident a París, s’ha dit de la seua veu que és el Sam Smith llatí. En 2023 va publicar el seu àlbum “Belamor” de la mà de National Records, triat per RollingStone com un dels millors àlbums de l’any. Ha col·laborat amb talents excepcionals com el guanyador del Grammy Samuel Dixon (Adele, Sia, Christina Aguilera) i Rafa Sardina (Alejandro Sanz, Luis Miguel, Carrer 13, Lady Gaga ) entre altres. Una veu prodigiosa i una proposta ideal per a este cicle de concerts.

RAQUEL KURPERSHOEK // DUO ACÚSTIC // 26 MAIG // 35 EUROS

Raquel Kurpershoek Jaldón va nàixer en 1998 a Amsterdam i es va criar entre Holanda i Espanya. Des de molt xicoteta va desenvolupar un gran amor per la música. Ha estudiat diferents gèneres de música en el Conservatori Superior World Music de Rotterdam, especialitzant-se en la música llatinoamericana i també a Còrdova, on va estudiar cante flamenc en el Conservatori Superior Rafael Orozco. L’últim projecte de Raquel es diu NIZAMI, un homenatge carregat de simbolisme autobiogràfic inspirat en l’obra “Les set princeses sàvies” de l’autor i filòsof medieval persa Nizami Ganjavi. Els seus acústics conjuminen una mescla d’estils deliciosa.

MARÍA DE LA FLOR // DUO ACÚSTIC // 16 JUNY // 35 EUROS

Violinista, cantant i compositora, la formació de María de la Flor en músiques tan diferents com el jazz, el flamenc o la música clàssica la doten d’un pòsit i una profunditat quasi inèdits en el circuit de la nova cançó castellana. Ho va demostrar en el seu primer EP, TEMPLE, en el seu LP ‘Hilanderas’ i en el seu recent ‘resalada’ (2024), un EP de sons populars, naturals, orgullosos i coquetos, produït al costat de Diego Galaz (Fetén Fetén). Així, ressalada, es presenta María de la Flor en la seua tornada als escenaris, i ho fa estrenant, amb saler, un treball on la seua veu, entre melismes i ritmes que recorden a músiques tradicionals llatinoamericanes, bressola un nou format que encarna la senzillesa d’una música cantada en la intimitat per a arribar dt.́s allá dt.́s dins i ací, molt dt.́s lluny, com va demostrar en el seu pas pel Singin’ in the Cave en 2022.

ALFRED GARCÍA // SOLO ACÚSTIC // 30 JUNY // 40 EUROS

Alfred García -cantautor, músic i productor- l’ascens del qual en l’escena musical espanyola es va iniciar en 2017 amb la seua destacada participació en Operación Triunfo i el Festival d’Eurovisión, es prepara per a captivar al públic en el nostre festival amb la seua veu i la seua guitarra. Amb un impressionant historial que inclou la consecució de 5 discos d’or i 5 de platí, así com dt.́s de 200 concerts a la seua esquena, Alfred ens brindará un espectacle únic, un dels pocs que oferirà este estiu, calfant motors per al que está per vindre amb el seu tercer disc. Durant la seua actuació, ens delectarà amb les captivadores composicions dels seus primers dos àlbums, “1016” i “1997” (Universal Music Spain). A més, ens submergira en l’emotivitat de “Els teus ulls” (Musica Global), un avançament del seu pròxim tercer àlbum d’estudi. Esta cançò ha dominat les llistes durant 4 mesos, mantenint-se en el cim de les ràdios i posicionant-se com l’única entre les 100 dt.́s virals de Spotify Espanya durant dt.́s de 100 vaig dies consecutius, acumulant quasi 3 milions de reproduccions. Sàrriá un moment per a recordar en el festival, on Alfred ens portará en un viatge emocional a través de les seues melodies i lletres excepcionals.

BIGBLACK RHINO // DUO ACÚSTIC // 1 SETEMBRE // 35 EUROS

En 2014 naix esta potent banda de rock&blues i soul, liderada per la frontwoman Núria Mancebo i el guitarrista i productor Gerard Brugués (Pakitsguitar). Influenciats per grups com Alabama Shakes, Janis Joplin o Ben Harper comencen a rodar amb una trajectòria ascendent i imparable. La seua mescla d’estils de música negra caracteritzen el seu potent i sensible repertori de directe. En el Singin’ in the Cave actuaran en la formació reduïda, a guitarra i veu. El seu repertori és una mescla de temes dels seus dos àlbums “Come Back Home” i “Thoughts Under the Skin” entrellaçant amb versions de Soul&Blues redescobrint aquelles cançons que possiblement havien caigut en l’oblit i que de manera directa o indirecta remouen i fan vibrar l’ànima. Un còctel explosiu que ningú hauria de perdre’s.

DAWN LANDES // SOLO ACÚSTIC // 15 SETEMBRE // 35 EUROS

Si el folk nord-americà gaudix de gran reconeixement en l’actualitat és perquè algunes de les seues millors històries cantades tenen veu de dona. El llistat d’excelses cantautores provinents dels diferents racons dels Estats Units és vast quant a territori però, i sobretot, quant a riquesa musical. En ell es troba Dawn Landes des que debutara en l’escena contemporània amb el seu primer àlbum ‘Dawn’s music’ en 2005 i es consolidara amb el seu següent treball, ‘Fireproof’ (2008, Fargo Rècords). La seua capacitat per a transitar per estils que van des del folk a l’indie, passant per l’alt-country i bluegrass és un dels seus segells d’identitat, si bé el que distingix a Landes de les seues coetànies és la força de la seua veu. Original de Louisville, Kentucky, la major part de la seua trajectòria ha transcorregut a Brooklyn, Nova York, la qual cosa ha enriquit la seua música fins al punt de llaurar-se el seu propi camí en l’escena independent amb cançons tan fresques com atemporals, col·laborant amb altres artistes com Justin Townes Earle, Will Oldham o Norah Jones, a més de compartir escenari amb Sufjan Stevens o Suzanne Vega. El seu nou àlbum, ‘The Liberated Woman’s Songbook’ (2024) reinventa cançons populars sobre l’activisme femení d’un cançoner publicat en 1971 en l’apogeu del Moviment d’Alliberament de la Dona.

Disseny del cartell

Al seu torn, com és habitual, Singin’ in the Cave ha tornat a confiar en un artista local per al disseny del cartell, esta vegada, obra de Miguel Carlos Montesinos (la Vall d’Uixó, 1978). “Els elements que formen el cartell són, evidentment, l’artista, els Coves, l’aigua i la barca. A més, la veu i la música s’han representat mitjançant unes ones sonores que s’expandixen fins a convertir-se en la forma de les roques. També és present la il·luminació acolorida dels Coves, amb l’aportació de diferents versions del cartell, cadascuna amb un color diferent de fons”, explica Montesinos.

Un projecte nascut en 2016

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està treballant en la renovació, reforç i diversificació de l’oferta turística del municipi, especialment dels Coves de Sant Josep, des de criteris sostenibles i inclusius, i este cicle de concerts ha evidenciat ser un projecte que encaixa a la perfecció en estos objectius.

Singin’ in the Cave, que se celebra ininterrompudament cada any des de 2016, és una idea original de l’empresa luzazul (que s’encarrega de la programació, la producció i la comunicació), està organitzat per Coves de Sant Josep, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la seua marca Mediterranew Musix, i de la Diputació de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari