La Vall d'Uixó demana la participació ciutadana per a redactar l'Agenda Urbana 2030

La Vall d'Uixó demana la participació ciutadana per a redactar l'Agenda Urbana 2030
10/05/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó continua definint el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana 2030 de la Vall d’Uixó dins del marc estratègic de l’Agenda Urbana Espanyola (AUE), una eina de planificació estratègica integrada de ciutat orientada a la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els 10 Objectius Estratègics de l’AUE.

L’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Política Econòmica, Jorge García, han mantingut una reunió amb els partits de l’oposició. Aquest espai obert a tota la corporació municipal s’ha obert després d’un procés intern en el qual diversos grups de treball compostos per tècnics municipals i l’equip de govern han detectat i abordat problemes i necessitats i han identificat possibles solucions i mesures, que ara s’ampliaran amb les aportacions de la resta de grups municipals.

Amb això es busca orientar la planificació de les ciutats i municipis espanyols cap a un creixement més sostenible, just i equitatiu. L’alcaldessa ha destacat que l’objectiu de l’Agenda Urbana és “millorar la qualitat de vida de la població, transmetre una major sostenibilitat a l’hàbitat urbà i natural, fomentar una mobilitat més sostenible, impulsar la regeneració de l’espai públic, vetlar per la inclusió social i afrontar d’una manera més eficient la lluita contra el canvi climàtic”.

Els veïns i veïnes de la Vall d’Uixó també són una peça clau per a l’elaboració de l’Agenda Urbana. Per això, l’elaboració del Pla d’Acció s’obri a la població amb la finalitat de sol·licitar la seua col·laboració mitjançant una enquesta ciutadana, per a aportar les seues valoracions sobre quines són les línies d’actuació més prioritàries a desplegar per l’Agenda 2030 de la Vall d’Uixó, així com recollir altres possibles línies d’actuació.

El termini per a l’emplenament de l’enquesta ciutadana finalitzarà el diumenge 15 de maig. Per a això, s’ha habilitat un enllaç per a accedir a l’emplenament de l’enquesta, que integra les dimensions de la ciutat identificades com a prioritàries per a abordar els desafiaments de la ciutat. Alguns d’aquests temes són: la cohesió territorial, la protecció mediambiental, el canvi climàtic, la mobilitat, la integració social, l’habitatge i altres àmbits més concrets, com el Camí de l’Aigua o la Fàbrica de la Llum.

L’enllaç per a emplenar el qüestionari en línia és: https://forms.gle/U9P7eZjtGZrJ6Yv46. L’enquesta estarà també disponible en les dependències municipals per a totes aquelles persones que preferisquen realitzar el seu emplenament de manera presencial.

El projecte d’Agenda Urbana també permetrà al municipi estar més ben posicionat amb les prioritats de finançament del període de programació 2021-2027, millorant la seua capacitat de captació de fons europeus provinents dels Next Generation, o en el cas espanyol, de les convocatòries d’ajudes vinculades al Pla Espanya Pot (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència), amb l’objectiu final de poder finançar i executar els projectes del pla d’acció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari