Almenara acorda no cobrar els tributs municipals abans de l'1 de maig

Almenara acorda no cobrar els tributs municipals abans de l'1 de maig
17/03/2020 -

Aquest matí s’ha celebrat una Junta de Govern extraordinària de l’Ajuntament d’Almenara amb importants decisions en el tema econòmic per a afavorir als veïns i veïnes davant la situació creada pel Covid-19. L’objectiu segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “és prendre una sèrie d’acords tenint en compte la situació per a retardar el pagament d’impostos i tributs, així com l’IBI, bonificacions fiscals, retorn de pagaments anticipats i agilitar el pagament a proveïdors”.

Així s’ha acordat no passar al cobrament als veïns i veïnes d’Almenara cap tribut de caràcter municipal abans del primer de maig. Al mateix temps també es demana al servei de recaptació de la Diputació de Castelló que retarde al mes de juny el primer termini del cobrament de l’IBI d’aquest exercici, que se situa en el 50%. Al mateix temps, també se li ha sol·licitat que el cobrament de l’impost de vehicles es retarde al mes de maig.

Al mateix temps, també s’ha acordat bonificar la taxa d’ocupació de la via pública de les terrasses de bars i restaurants, atesa la legalitat vigent. També s’ha acordat retornar la part proporcional de les taxes ja cobrades per l’Escola Infantil Municipal, així com cursos o activitats esportives fins que tot torne a la normalitat. Finalment, s’ha acordat agilitar el pagament als proveïdors locals del consistori perquè puga cobrar com més de pressa millor.

Pérez ha assenyalat que “a més de les mesures socials i sanitàries ja preses en l’àmbit local, ara abordem una sèrie de mesures econòmiques destinades a alleujar els pagaments als nostres veïns i veïnes”. D’altra banda, una vegada acaben les pluges, es procedirà a la neteja en profunditat i desinfecció de tots els espais públics.

L’alcaldessa, finalment ha recordat que “no cal eixir de casa, només en els casos autoritzats” i apel·la de nou a la “responsabilitat” per a superar aquesta pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari