Les festes de Sant Vicent de Nules: declarades festes d'interés turístic provincial

Les festes de Sant Vicent de Nules: declarades festes d'interés turístic provincial
11/03/2021 -

La Generalitat Valenciana ha atorgat la declaració de festa d’interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana a les Festes de Sant Vicent de Nules. De fet, la festivitat de Sant Vicent destaca a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració d’un cercavila protagonitzat per les quintes de la població, es tracta d’un acte peculiar i singular en el que carros engalanats amb cavalls recorren diferents carrers del casc urbà per a arribar al carrer de Sant Vicent on es rendeix tribut al sant rodant una foguera.

Va ser la Quinta de l’any 1961 la que en el seu dia va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre els veïns i les veïnes de la localitat, i que compta amb milers de participants.

Des de la regidoria de Turisme s’ha estat treballant durant mesos per a recollir tota la documentació que requereix l’atorgament d’aquest distintiu, de manera que el regidor Guillermo Latorre assenyala que “el poble de Nules està d’enhorabona perquè aquest reconeixement ens permetrà posar en valor i promocionar aquesta festivitat tan estimada pels nulers i les nuleres i que congregar a milers de persones no sols del nostre municipi. Anem a seguir treballant en aquesta línia i seguint presentant propostes per a que altres festes locals comptem també amb aquest distintiu”.

En concret, a més d’aquesta proposta, aprovada pel ple de l’Ajuntament de Nules el passat mes de gener a instàncies de l’equip de govern, s’està treballant en altres expedientes que es presentaran als plens dels pròxims mesos.

Així doncs, es pretén que en el ple a celebrar aquest mes de març s’aprove la proposta per a que la Festa de les Barraquetes siga declarada també festa d’interés turístic provincial.

Per altra banda, també es vol que les festes dels barris de Sant Joan i de Sant Xotxim siguen declarades d’interés turístic provincial, per aquest motiu la idea és que en el ple del mes d’abril es puga aprovar aquesta proposta per a traslladar-la a la Generalitat Valenciana.

De la mateixa manera que en el plenari del mes de maig es pretén fer el mateix amb les festes patronals de Sant Bartomeu i de la Soledat, i amb la Fira Agrícola, que en l’actualitat està declarada com a festa d’interés turístic provincial, es vol que per la seua repercussió i trajectòria se li atorgue la declaració de festa d’interés turístic autonòmic.

Finalment, es demanarà la declaració de festa d’interés turístic autonòmic per a la Fira Medieval de Mascarell, “però tindrem que esperar a l’any 2022 perquè un dels requisits que hi ha que complir es que l’acte o festa tinga almenys 15 anys i en aquest cas es compliran el pròxim any”.

Des de l’Ajuntament de Nules es reitera que amb aquestes iniciatives es vol posar en valor totes les tradicions i festes del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari