Nules ajudarà els seus autònoms i comerços

Nules ajudarà els seus autònoms i comerços
16/03/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat proposar diferents mesures socials i econòmiques per a ajudar a autònoms i comerç local a fer front a la situació derivada del tancament temporal dels seus negocis decretada per l’Estat d’Alerta instaurat per a previndre l’expansió del COVID-19.

Entre les mesures excepcionals que es proposaran aprovar pel ple de l’Ajuntament de Nules es troba la bonificació de la taxa d’ocupació de via pública i la de residus per a locals comercials; la supressió d’interessos de demora per al pagament de l’IBI i escombraires; o el pagament immediat de factures als proveïdors “de manera que en els departaments d’intervenció i tresoreria estan ja treballant per a agilitzar el pagament de les factures d’aquest any 2020”, matisa l’Alcalde de Nules, David García.

Per altra banda, es proposarà al plenari l’aprovació d’altres mesures com un reconeixement extrajudicial de crèdit per a pagar factures pendents de l’any 2019 sense esperar a la liquidació del pressupost i a càrrec del pressupost de l’exercici 2020, “aquesta mesura afectarà a les partides i significarà un retall important en el pressupost d’aquest any però en aquests moments el pagament als proveïdors és prioritari”, ressalta García.

A més, la Junta de Govern Local ha aprovat tornar la part proporcional dels cursos i activitats municipals que les persones usuàries no han pogut gaudir al suspendre’ls; als mercaders la taxa corresponent als dies que no hi haurà mercat; i els canons de les concessions públiques municipals com el bar social de Mascarell, bar del camp de futbol o de l’Estany si es dona el cas.

“Es tracta d’una actuació excepcional per a ajudar a aquelles persones que en aquests moments necessiten que les administracions estiguen al seu costat, ja que aquesta situació els comportarà greus pèrdues. Aquestes mesures s’emmarquen en les competències municipals encara que anem també a instar a altres administracions a que prenguen mesures semblants”, explica l’alcalde de Nules, David García.

En aquest sentit, s’enviarà un escrit al Consorci Zonal de Residus per a que convoque sessió extraordinària per a aprovar la bonificació de les taxes de reciclatge d’empreses i comerç afectats.

També s’instarà al Govern d’Espanya a que suspengui les cotitzacions a la Seguretat Social i quotes d’autònoms mentre estiga en actiu l’Estat d’Alerta i es recupere la situació econòmica.

Altres mesures

L’Ajuntament de Nules també ha anunciat l’augment d’agents de la Policia Local en cadascú dels torns per a vigilar, juntament amb la Guàrdia Civil i membres de Protecció Civil, els comerços davant possibles robatoris.

I ha posat en marxa un servei d’abastiment d’aliments i medicaments a persones vulnerables; també ha reforçat l’atenció ciutadana; i juntament amb Creu Roja habilitarà un servei de transport per a persones que necessiten anar al centre de salut, principalment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari