Nules torna a unir-se per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+

Nules torna a unir-se per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+
28/06/2022 -

L’Ajuntament de Nules s’ha sumat, un any més, a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que es commemora aquest dimarts 28 de juny. En concret, hui ha tingut lloc a la Plaça Major la lectura d’un manifest amb el qual s’ha volgut visibilitzar la lluita per la igualtat i els drets d’aquest col·lectiu.

Així mateix, s’ha volgut també fer un reconeixement públic a l’activista nuler Derek mort recentment amb un minut de silenci i unes paraules en el seu record. “La llibertat hui dia encara no està garantida, i alguns fets com els que estan passat en ple segle XXI demostren que encara tenim molt a fer. S’han aconseguit molts drets per a les persones LGTBI en els darrers anys però encara hi ha partits polítics que volen tornar al blanc i negre. Per això, hui, Dia de l’Orgull, reivindiquem més que mai aquesta lluita per poder aconseguir una societat on es respecten els drets de totes i de tots”, ha declarat l’alcalde, David García.

En la mateixa línia la regidora de Polítiques d’Igualtat, Rosa Ventura, ha assenyalat que “tots els éssers humans naixem lliures i amb els mateixos drets. Per això cal deixar enrere tots els comportaments masclistes, homòfobs i que reprimeixen els drets i la dignitat de les persones”.

A més d’aquest acte, també s’ha alçat la bandera de l’orgull a l’Ajuntament de Nules i per primera vegada al de Mascarell i al Casal Jove. També s’ha volgut repartir entre les persones assistents a la lectura del manifest diferents detalls identificatius amb els colors de la diversitat com ara polseres o ventalls. Amb tot, aquest any fa 45 anys de la celebració del primer Dia de l’Orgull a Espanya i Nules ha posat enguany tot el seu afany a posar de manifest la reivindicació dels drets de llibertat sexual i de gènere d’aquest col·lectiu.

Així doncs, cal recordar que també es va iniciar ahir la campanya del comerç local “Compres amb orgull”. D’aquesta manera, des del 27 de juny fins al 4 de juliol una cinquantena de comerços decoraran els seus establiments i els aparadors amb banderes i altres elements decoratius amb els colors de la diversitat facilitats per l’ajuntament.

A més, hi haurà amb un premi de 500 euros per a la millor decoració. I els clients també podran guanyar vals de 50 euros per comprar en els locals adherits a la campanya, i un premi de 500 euros a la fotografia feta en aquests comerços penjada en xarxes socials acompanyada per l’etiqueta #compresamborgull que obtinga més m’agrades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari