Onda obri al veïnat el remodelat parc de Crist Obrer i el nou pàrquing del carrer Serratella

Onda obri al veïnat el remodelat parc de Crist Obrer i el nou pàrquing del carrer Serratella
31/12/2020 -

La ciutat d’Onda estrena dos nous espais després de la remodelació del parc del carrer Crist Obrer i el nou pàrquing i parc del carrer Serratella. Tots dos projectes corresponen al pla d’actuació Onda Bonica que va posar en marxa el govern de Carmina Ballester per a embellir la ciutat, millorar la seua accessibilitat i reivindicar la ceràmica ondera.

L’actuació sobre el carrer Serratella ha propiciat l’ordenació urbanística de la parcel·la i la creació d’una zona d’aparcament d’un únic sentit al costat d’un recorregut per als vianants, que substitueix a l’antic solar usat com a pàrquing improvisat. El pressupost de licitació d’aquesta actuació ha sigut de 47.849 euros i l’empresa constructora encarregada de fer l’obra ha sigut l’ondera Construccions Ródenas.

Per part seua, al parc del carrer Crist Obrer s’ha dotat d’un parc accessible amb una rampa per a facilitar la mobilitat d’usuaris amb capacitats diferents. A més, s’ha instal·lat reg automàtic i s’han col·locat tres pèrgoles d’alumini lacades en blanc, bancs i papereres. El mur de formigó que delimita el parc amb el carrer ha sigut revestit amb material ceràmic de l’empresa Azuliber. L’execució d’aquest ambiciós projecte, a càrrec de l’empresa constructora local Florència Yagüe, ha ascendit als 46.443 euros.

“El projecte respon a un triple objectiu: convertir Onda en un lloc més acollidor i accessible; traure la nostra ceràmica al carrer per a posar-la en valor; i generar noves oportunitats a l’economia ondera. Així ens vam comprometre i així ho estem complint”, ha apuntat la primera edil, Carmina Ballester, qui també ha anunciat que el govern municipal ja està treballant en la pròxima edició d’Onda Bonica per a 2021. Una de les primeres accions serà la instal·lació d’un nou parc infantil al parc de la Panderola.

12 actuacions en 2020

A aquestes dues obres cal sumar altres actuacions que s’han desenvolupat durant aquest 2020, com són: la remodelació de les escales de la Moreria; el parc infantil de la Plaça Espanya; la remodelació i mural ceràmic de la Font de la Força; el pàrquing al costat del Molí de la Reixa; la reforma del parc del carrer Cervantes; les actuacions en la plaça 8 de març; la renovació de la plaça Miguel Hernández; la remodelació i el condicionament del mur del carrer La Cossa; el parc infantil del carrer Luxemburg; la reparació de la pista esportiva del barri Montblanc. A més, els usuaris del Centre Ocupacional El Molí estan treballant en el gran mural ceràmic que recobrirà el túnel d’entrada a Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari