Onda anuncia per als tancaments de Fira 2022 el prestigiós ferro de Sr. Tomás Prieto de la Calç

El sector taurí local i provincial es reuneix a Onda per al lliurament dels premis de la XI Gala del Bou

Onda anuncia per als tancaments de Fira 2022 el prestigiós ferro de Sr. Tomás Prieto de la Calç
20/02/2022 -

Un dels dos tancaments de bous salvatges que patrocinarà l’Ajuntament en Fira d’Onda 2022 ja té ferro: la prestigiosa ramaderia de Sr. Tomas Prieto de la Calç. Es tracta d’una ramaderia de primer nivell. Sr. Tomas Prieto de la Calç, amb divisa grana i or, conserva de manera pura la sang d’una de les set castes fundacionals del bou de lídia.

Així ho va anunciar ahir en la Gala del Bou la tinenta d’alcalde de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, qui també va avançar que en les pròximes setmanes es donaran a conéixer el ferro de l’altre tancament que organitza el consistori juntament amb el dels dos bous de fira.

Sobre aquest tema, l’edil va comentar que “des d’aquest govern municipal sempre estarem al costat de l’afició taurina i de la nostra tradició. Entre tots estem aconseguint consolidar Onda com a capital taurina de la província i és un gran orgull. Per això, des de l’inconformisme i la nostra aposta per elevar la qualitat taurina d’Onda al màxim nivell anunciem a una de les millors ramaderies d’Espanya”.Premis i homenatges

El món taurí local i provincial va poder conéixer de primera mà aquest anunci durant el lliurament de premis de la XI Gala del Bou d’Onda. En l’acte, es van reconéixer els millors astats de l’any 2021 a Onda, així com a les millors fotografies i detalls artístics. Com a novetat, enguany l’Ajuntament també va voler homenatjar les associacions de festes dels barris, associacions taurines i altres agrupacions d’aficionats pel seu esforç, compromís i passió en la programació d’esdeveniments taurins durant tot l’any a la ciutat.

“Gràcies per resistir durant aquests dos anys en què el sector taurí ha sigut el gran oblidat per les ajudes de les Administracions, i amb ell les ocupacions de centenars de persones que viuen del bou al carrer a la nostra província. Alguns governs han intentat aprofitar la pandèmia per a acabar amb els bous al carrer, amb normatives injustes i arguments sectaris. Però no han pogut, perquè els taurins omplim els carrers i les places per a defensar la nostra tradició, la mateixa que ens van ensenyar els nostres avantpassats i la mateixa que plena tots els pobles d’aquesta província quan un bou trepitja el carrer o l’arena”, va destacar Prada de Conflent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari