Onda ajudarà als veïns per a preservar el patrimoni històric

Onda ajudarà als veïns per a preservar el patrimoni històric
17/02/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha convocat una línia d’ajudes per a sufragar els honoraris de redacció de l’Informe d’Avaluació d’Edificacions (IEE), obligatori per a habitatges de més de 50 anys d’antiguitat o per a les quals sol·liciten qualsevol tipus d’ajuda, i que suposa una important despesa per als propietaris. Aquesta proposta respon a la demanda de molts veïns d’Onda, propietaris d’habitatges del centre històric, que havien de fer front a l’import d’aquest informe després de la normativa municipal que va aprovar l’anterior govern socialista.

“Ens vam comprometre amb els ondenses a ajudar-los a preservar el nostre patrimoni històric i així ho hem complit”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

D’aquesta manera, tots els veïns d’Onda que requerisquen l’Informe d’avaluació de les edificacions podran sol·licitar una ajuda de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals. Els beneficiaris d’aquestes ajudes podran ser els propietaris, arrendataris o comunitats de veïns d’habitatges que complisquen amb els requisits establits en les bases, que es poden consultar en el Butlletí Oficial de la Província del dissabte 15 de febrer. La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 15 d’octubre de 2020.

L’IEE serveix per a realitzar un diagnòstic de l’estat de conservació de l’edifici, assenyalant les anomalies existents, les seues possibles causes i les mesures a prendre per a assegurar la seua consolidació. A més, es realitza la certificació energètica de l’edifici i es proposen millores per a reduir el consum d’energia.

Altres ajudes

En paral·lel, l’Ajuntament també subvencionarà l’adequació d’habitatges a les necessitats de les persones majors així com la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes en cases situades en el Centre Històric Protegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari