Onda destina 12.000 euros en ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i façanes

Onda destina 12.000 euros en ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i façanes
03/01/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha concedit ajudes, per valor de 12.023 euros, per a l’adequació d’habitatges a les necessitats de les persones majors i amb discapacitat del 65% i la rehabilitació de façanes cobertes en Centre Històric Protegit. En total són set propietaris i comunitats de propietaris que s’han beneficiat d’aquesta subvenció per a finançar part de les obres.

Aquestes ajudes responen al doble objectiu del govern municipal de, d’una banda, millorar la qualitat de vida dels veïns majors o amb discapacitat, convertint les llars en espais més accessibles i, d’altra banda, embellir i adequar el centre històric, amb el propòsit de recuperar tota la seua esplendor i sumar valor cultural i artístic a aquesta zona tan concorreguda per visitants.

L’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha expressat que “hem concedit aquestes ajudes perquè les persones majors puguen viure en un espai adequat a les seues necessitats, alhora que protegim el ric valor patrimonial de la nostra ciutat”.

Habitatges socials

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda també està ultimant les obres de rehabilitació i instal·lant mobiliari en habitatges del centre històric, situades al carrer Tremedal i carrer La Llum, per a destinar-les a lloguer social.

Així, durant els pròxims mesos els onders amb major dificultat d’accés a una llar ja podran instal·lar-se en aquestes cases que gestionarà el consistori i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals. A aquestes tres cases cal sumar altres dues que cedeix la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda i que estan pendents de la selecció de les famílies candidates.

D’altra banda, l’Ajuntament ha adquirit recentment tres antigues cases annexes al carrer Portal de València amb l’objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d’habitatges socials al servei dels onders que les necessiten. Aquest programa està cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari