Un estudi analitzarà la situació i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

Un estudi analitzarà la situació i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí la ruta botànica, en el punt on les pluges de finals de setembre van provocar importants despreniments que van portar al seu tancament, per a conéixer in situ l’abast dels danys, després de l’informe geològic encarregat a una empresa especialitzada que alerta de la necessitat de mantindre tancada la senda. “És un problema molt complex, en el qual hem actuat des del primer minut i amb la màxima celeritat per a garantir la seguretat veïnal i de l’entorn, un paratge protegit d’un enorme valor ecològic i de gran concurrència”, detalla Benlloch, qui ha estat acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, i el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Energètica, Ecològica i Medi Ambient, José Ramón Ventura, a més de tècnics municipals i Guàrdia Rural del Millars. Després de la visita, l’alcalde ha sol·licitat ampliar l’estudi a tot el recorregut del riu que poguera revestir riscos per comptar amb habitatges construïts en la part superior de la pedrera o llocs de concurrència, com a sendes o camins. Així, s’analitzarà l’estat de la paret del Millars des del pont de l’autopista fins al pont de Santa Quitèria.

Les pluges del passat 26 de setembre van provocar una allau de terres en la ruta botànica que van portar, a instàncies del Consorci de Bombers i el propi Consorci del Millars, a tancar temporalment el pas per la senda i sol·licitar un informe geològic especialitzat sobre l’estat de la pedrera en aquest punt, així com possibles solucions. Des de llavors, els accessos a la ruta han romàs tancats, des del Termet fins a Santa Quitèria. L’estudi geològic alerta del risc i de la complexitat de l’actuació per a recuperar l’entorn, que podria afectar fins i tot alguns dels habitatges situats en la part superior de la pedrera. De fet, l’alcalde ha visitat ja aquest matí algunes d’aquestes residències per a informar els veïns de la situació.
“Encara que no sembla que hi haja perill per als habitatges, el que ha succeït en aquest punt de la ruta podria tornar a passar en altres punts, per la qual cosa és important ampliar l’estudi sobre la situació de la paret del riu a tot el recorregut que poguera revestir algun risc per a les persones”, detalla Benlloch. A més, la senda reforçarà les mesures de tancament en tots els seus accessos amb senyalística i imatges que informen “amb tota transparència” del motiu del tancament. “No serà una situació de dos dies; els treballs de reparació de la paret del riu són complexos, difícils i també molt costosos”, incideix l’alcalde, qui recorda que la intervenció afecta un paratge protegit.
“L’objectiu ara és, no sols reparar aquest punt de la ruta, sinó assegurar que no es produïsquen nous despreniments d’aquest tipus en altres punts de l’entorn. Es tracta d’una qüestió de seguretat, per la qual cosa fem també una crida a la ciutadania perquè respecte els senyals de prohibició de pas”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari