Vila-real estableix un protocol anti COVID-19 per a facilitar les visites al cementeri per Tots Sants

Vila-real estableix un protocol anti COVID-19 per a facilitar les visites al cementeri per Tots Sants
19/10/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha establit un protocol especial per a garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitària i prevenció per la COVID-19 durant les visites al cementeri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants, l’1 de novembre. El cementeri estarà obert perquè totes les persones que així ho desitgen puguen visitar als seus difunts, amb control d’aforament i mesures d’higiene; així mateix, com és habitual, també hi haurà un reforç especial de l’autobús urbà gratuït per a facilitar els desplaçaments fins al recinte els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, mentre que el diumenge 1 de novembre s’oficiarà la tradicional eucaristia, també complint amb les limitacions d’aforament i mesures de prevenció.

La regidora responsable del Cementeri, Rosario Royo, ha remarcat que “la festivitat de Tots Sants constitueix una tradició molt arrelada a Vila-real i sabem l’important que és per a moltes persones poder honrar i visitar en el cementeri als seus familiars i afins difunts”. “Per això, des de l’Ajuntament hem treballat per a establir els corresponents protocols de prevenció per la COVID-19 i que les visites es puguen fer de manera segura i sense aglomeracions”, afig. Amb tot, Royo també ha llançat un missatge de responsabilitat i prudència a la ciutadania “per a evitar aglomeracions i que les visites es facen de manera escalonada i si pot ser en dies diferents”.

Entre les mesures cal destacar el control d’aforament. A més de l’obligació de mantindre la distància de seguretat d’1,5 metres, també s’estableixen llocs diferenciats per a l’entrada i eixida al cementeri degudament assenyalats. Respecte a les mesures d’higiene, serà obligatori l’ús de màscara i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i eixida del recinte. A més, es reforçarà la neteja de totes les instal·lacions i en el cas d’utilització d’objectes que s’intercanvien entre les persones usuàries serà obligatori l’ús de guants.

Per a transitar per l’interior de les instal·lacions, es delimitaran itineraris per a dirigir la circulació de persones amb la finalitat d’evitar aglomeracions i el personal de Protecció Civil s’encarregarà de guiar als visitants i controlar el compliment de les mesures d’higiene. L’horari previst serà de 9 a 18 hores i el servei d’autobús urbà gratuït reforçarà la línia 2 B (Termet) els dies 31 d’octubre i 1 de novembre per a facilitar els desplaçaments.

Finalment, també s’ha dissenyat un protocol per a la celebració de la missa de Tots Sants, que tindrà lloc el diumenge 1 de novembre a les 11.00 hores. L’espai per a la celebració de l’eucaristia estarà delimitat amb tanques i no se superarà el 75% de l’aforament de la zona delimitada, de manera que el nombre d’assistents a la missa no serà superior a 200. Les cadires es col·locaran respectant la distància interpersonal de 1,5 metres, serà obligatori l’ús de màscara i es disposarà de gel hidroalcohòlic en l’accés a la zona delimitada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari