Vila-real llança una entrada reduïda per a joves per a la programació d'arts escèniques

Vila-real llança una entrada reduïda per a joves per a la programació d'arts escèniques
20/01/2020 -

La Regidoria de Cultura ha llançat la programació de les arts escèniques, per als mesos de febrer i març, coneguda com Abonament, mantenint el preu habitual de 45 euros, i creant, com a novetat, una entrada amb un preu reduït de 3 euros, destinada especialment als i les joves estudiants. “És un repte perquè volem que la gent participe, i, especialment, la joventut de Vila-real”, ha afirmat la regidora de Cultura, Rosario Royo.

La regidora i el programador de l’Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner, Tomás Ibáñez, han presentat la programació del Abonament de les arts escèniques, amb l’objectiu clar d’atraure al públic juvenil. “Des de l’Ajuntament hem fet un esforç per a apostar, com sempre, per la cultura”, ha afirmat Royo. L’entrada destinada als i les estudiants de Vila-real, pot adquirir-se presentant el carnet d’estudiant o la inscripció a qualsevol de les escoles municipals de Vila-real, incloent les de dansa contemporània i teatre o l’escola de la Unió Musical La Lira.

La programació de l’Abonament compta amb sis obres teatrals amb “diferents tècniques, i conceptes teatrals i escènics, algunes d’elles amb premis i reconeixements internacionals”, explica Tomás Ibáñez. El període de renovació de l’Abonament és del 20 al 23 de gener, i el de noves inscripcions del 24 al 29 de gener, durant l’horari d’oficina de l’Auditori Municipal.

La primera obra, que es representarà el dia 1 de febrer a les 20.30 hores -horari únic per a totes les sessions-, portarà una reflexió sobre la dualitat vivencial de pertànyer a dues realitats diferents. Grad, última producció del Teatre de la Resistència, compta la història d’un matrimoni de refugiats, que després de la guerra civil de l’antiga Iugoslàvia comencen una vida des de zero a Vila-real.

El segon espectacle, Per davant i per darrere, és una obra de dues comèdies en una, de la companyia Olympia Metropolitana, que narra el que succeeix davant i darrere del teló d’una companyia de teatre. La tercera aposta cultural, Tirant, és una adaptació del clàssic valencià Tirant lo Blanc, produïda per l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, que ja compta amb crítiques i premis reconeguts.

Seguint en clau d’humor, Todas hieren y una mata, comèdia de mirades al segle d’or produïda per Ay Teatre i creada per Álvaro Tato i Yayo Càceres, fa una reflexió sobre l’amor. La cinquena representació teatral és una producció de la companyia segorbina La Zafirina, Chucho, guanyadora de diversos premis de renom, que narra, de manera entretinguda i divertida, la vida d’una parella a través del seu gos. Aquesta programació cultural tindrà un tancament d’or amb un espectacle de festa, We love Queen, de la companyia Yllana, portant una nova visió de la música de Queen, des d’un vessant humorístic i el saber fer d’aquesta reconeguda companyia. L’abonament general per a assistir a totes les obres es manté en 45 euros i el preu per funció varia de 12 a 18 euros.

“Amb aquesta aposta cultural estem situant a la Regidoria de Cultura com un motor d’educació i desenvolupament, basant la programació en els valors de la inclusió, la igualtat, i la diversitat”, ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari