Vila-real millora el camí Fornets amb una inversió de 100.000 euros

Vila-real millora el camí Fornets amb una inversió de 100.000 euros
12/06/2022 -

Els operaris de l’empresa concessionària del manteniment de vies rurals treballen des d’aquesta setmana en l’adequació del camí dels Fornets, una via del terme municipal situada en la partida Madrigal i que és molt utilitzada sobretot en època estival en tractar-se d’una zona de segones residències. Les obres consisteixen en l’asfaltat del tram de camí comprés entre el Sedenyet de la Democràcia i el carrer Monestir de la Valldigna, amb una inversió pròxima als 100.000 euros, segons apunta el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

El projecte s’escomet amb càrrec al contracte de manteniment de vies agrícoles, amb el qual l’Ajuntament de Vila-real garanteix la reparació de les principals incidències que es registren en la xarxa de camins rurals del terme municipal. Concretament, els treballs d’asfaltat del camí dels Fornets ascendeixen a 97.426 euros, i afecten un tram de prop d’1,5 quilòmetres del vial, que dóna accés a zones de segones residències així com a parcel·les agrícoles del terme municipal.

El regidor de Serveis Públics ha subratllat que “continuem treballant per a atendre les incidències que es produeixen en la xarxa viària, dins de les nostres possibilitats, amb l’objectiu de mantindre els camins en el millor estat possible i donar resposta a les qüestions més urgents”. Xus Madrigal ha recordat que, a més de les actuacions en el marc del contracte de manteniment dels camins del terme municipal, el consistori continua treballant per a “complir amb el compromís adquirit en el si del Consell Agrari amb la finalitat de completar la millora dels 150 quilòmetres de camins rurals en 2023”.

Així, el departament de Serveis Públics manté actiu el Pla de millora de camins rurals, que durant 2021 va complir objectius, amb l’adequació de diferents vies. Entre les obres executades l’any passat destaca l’asfaltat i reparació dels viaris Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal, amb una inversió de prop de 150.000 euros, cofinançats per l’Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

D’altra banda, la Regidoria de Serveis Públics també va executar en 2021, amb càrrec al Pla 135 de la Diputació de Castelló de 2020, un projecte valorat en més de 125.000 euros per a l’adequació de camins rurals de la partida Madrigal. Concretament, els treballs de millora es van desenvolupar en les següents vies: camí Vell Vila-real-Onda, des de l’AP-7 fins a la CV-10; camí Travessia Cuquello, des del club de tenis al camí Vell Vila-real-Onda; camí Cuquello, des del club de tenis fins al camí Molí Llop; camí Molí Llop, des del camí Bassetes fins al camí Vell Vila-real-Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari