Vinaròs amplia l'exempció de la taxa de terrasses per a bars i restaurants fins a desembre de 2021

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que el consistori també està obert a ampliar l’ocupació de terrasses

Vinaròs amplia l'exempció de la taxa de terrasses per a bars i restaurants fins a desembre de 2021

L’Ajuntament de Vinaròs posarà en marxa més mesures de suport al sector hostaler després de les noves restriccions aplicades des de la Generalitat Valenciana, que posen en una “difícil situació” a bars i restaurants. Així ho acaba de comunicar el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, l’alcalde, Guillem Alsina, i la regidora d’Hisenda, Indústria i Ocupació, María Cano.

Amb l’inici de les noves restriccions per a frenar l’avanç del coronavirus en la Comunitat Valenciana, el Consell ha obligat al tancament total de l’hostaleria des de hui dijous fins al 3 de febrer si no hi ha canvis. “Una mesura que posa als bars i restaurants en una delicada situació, per la qual cosa ens hem reunit i hem posat sobre la taula mesures de suport”, ha explicat Albella.

Així, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, ha assenyalat que l’ajuntament de Vinaròs ampliarà l’exoneració de les taxes d’ocupació de la via pública per a terrasses i cadires per als restaurants i bars fins a desembre de 2021. D’aquesta manera, aquests negocis no pagaran aquestes taxes “que poden suposar fins a 1.900 euros per a molts locals” des de maig de 2020 fins a desembre de 2021, un any i mig.

I és que una vegada es va iniciar el confinament i es va paralitzar l’activitat econòmica per la pandèmia del coronavirus, el consistori va suprimir aquest impost al maig i el va allargar fins a maig d’aquest 2021, la qual cosa ha suposat una reducció d’ingressos d’uns 320.000 euros per a les arques públiques i que ara podrien acostar-se als 400.000 euros segons les previsions.

A més, Albella ha assenyalat que el consistori també està obert a oferir la possibilitat d’ampliar les terrasses de manera excepcional, principalment perquè durant la temporada alta d’estiu els bars i restaurants puguen “treballar amb garanties”.

Per part seua, l’alcalde, Guillem Alsina, ha valorat aquesta mesura que es comunicarà ara en una reunió amb el sector, i ha recordat que els negocis afectats podran també rebre ajudes del Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, amb partides exclusives per a hostaleria. “De moment no sabem com es tramitaran, però des de l’ajuntament ja estem treballant en això”, ha assenyalat María Cano, regidora d’Hisenda i Ocupació.

Els edils, en aquest sentit, han recordat que encara que el sector no pot alçar la persiana almenys fins al 4 de febrer, sí que poden oferir menjar per a portar, siga per a enviar a domicili o per a recollir en el mateix local. En aquest sentit, han animat als veïns i veïnes a fer costat a aquests negocis i a gaudir de la millor gastronomia local a casa, amb més de 40 locals que disposen d’aquesta opció i que podrien ampliar-se pròximament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari