La Diputació aprovarà demà la signatura del conveni de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa amb Cultura i el Bisbat

La Diputació aprovarà demà la signatura del conveni de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa amb Cultura i el Bisbat
19/04/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha informat que demà el ple donarà el vistiplau a la signatura del conveni marc que subscriuran la institució provincial, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Bisbat de la Diòcesi Segorbe-Castelló per a escometre la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial de Sant Joan de Penyagolosa, “un tràmit imprescindible amb el qual s’aproven el full de ruta a seguir durant tot el procés i les obligacions que contraiem cadascuna de les parts”. La seua vigència es mantindrà vigent fins al 31 de desembre de 2023.

Martí considera que es tracta d'”una molt bona notícia per a Vistabella i els pobles de la seua àrea d’influència perquè ens permet visualitzar que es tracta d’un projecte que va de debò i avança a un ritme satisfactori”, alguna cosa que, en la seua opinió, “resulta molt important per a la comarca i el conjunt de la província perquè recuperem una part important del nostre patrimoni artístic i cultural que, a més, per la seua derivada turística, ens ajudarà a generar economia en aquest entorn”.

El president ha recordat que el conveni estableix que la Diputació es fa càrrec de l’elaboració del projecte d’execució. En aquest sentit, ha afirmat que “per a agilitar el procés, hem fet els deures consignant en els pressupostos #ReactivemCastelló de 2021 una partida de 150.000 euros per a la redacció del projecte d’execució, que se sumen als 135.000 euros invertits l’any passat en l’elaboració del projecte bàsic, un total de 285.000 euros que ens han permés avançar molt”. Per part seua, la Generalitat es compromet a iniciar aquest mateix any la rehabilitació de les primeres edificacions, en el que invertirà 700.000 euros.

El document també contempla la creació d’una comissió de seguiment en la qual estaran representats els tres socis del projecte i que s’ocuparà de supervisar l’execució dels compromisos adquirits, informar les parts implicades del desenvolupament d’actuacions i la col·laboració i coordinació de les fases.

Cal destacar que el Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ja ha començat els treballs de restauració de la talla original del sant que presideix l’altar major del santuari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari