Òrbita accelera la creació d'empreses castellonenques després de generar 17,2 milions d'euros de negoci en les edicions anteriors

Òrbita accelera la creació d'empreses castellonenques després de generar 17,2 milions d'euros de negoci en les edicions anteriors
02/03/2021 -

El Palau Provincial ha acollit hui dimarts la presentació de la quarta edició del Programa Òrbita d’acceleració empresarial, creat per CEEI Castelló amb el suport de la Diputació de Castelló. En l’acte de presentació han participat el diputat delegat de Promoció Econòmica a la província de Castelló, Pau Ferrando i el president de CEEI Castelló, Alfredo Cebrián. Tots dos han presentat la nova convocatòria del programa, que un any més apostarà per prevaldre la implantació de les empreses a l’interior de la província, així com el seu impacte sobre el desenvolupament interior, la millora de les oportunitats, la sostenibilitat econòmica i la vertebració del territori provincial.

Com en els anys anteriors, la iniciativa posa a la disposició de les 10 empreses seleccionades un itinerari de suport i formació altament qualificada perquè cada projecte desenvolupe tot el seu potencial competitiu. Així mateix, el programa compta amb 100.000 € en premis en efectiu per a les cinc empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la major dotació d’un programa d’acceleració a Espanya. Al final del trajecte, totes les participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d’Inversors d’Òrbita. Les candidatures podran presentar-se fins al pròxim 14 de maig.

El president de CEEI Castelló, Alfredo Cebrián, ha subratllat la «reputació i notorietat» aconseguides pel programa més enllà de la província de Castelló, a nivell nacional i fins i tot internacional. L’objectiu d’Òrbita, ha dit, és «ajudar aquestes empreses a adquirir vímets i posar els fonaments per a una expansió tant escalable com sostenible». Així mateix, Cebrián ha conclòs que el programa s’ha revelat com un projecte «molt bo per a la província, que permet captar el talent emprenedor».

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha destacat per la seua part que enguany la Diputació de Castelló ha «incrementat la quantitat pressupostada per al programa Òrbita fins als 136.720 euros». Una xifra amb la qual «volem impulsar la consolidació d’aquest programa d’acceleració empresarial de referència». El diputat confia en què «es repetisca l’èxit de convocatòria de l’any passat en aquesta quarta edició» i assegura que «gràcies a la qualitat de les candidatures que atrau el programa Òrbita i a l’esforç dels seus mentors podrem transformar aquest moment d’incertesa en un espai d’oportunitats».

Consolidació i novetats

Amb el propòsit d’identificar projectes d’alt potencial i a secundar-los per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l’accés al finançament, el Programa Òrbita es va posar en marxa en 2018 i ja compta amb l’aval de les seues tres primeres edicions -amb més d’un centenar de projectes presentats en cada cas. Consolidat com a referent per als projectes més innovadors i escalables, cal subratllar que les companyies participants en anys anteriors han generat ja un volum de negoci superior als 17,2 milions d’euros, captant 9,9 milions d’euros en finançament i creant 204 llocs de treball, amb una previsió superior als 300 a la fi de 2021.

A més del possible premi econòmic, Òrbita aporta als 10 participants els elements bàsics perquè el projecte es pose en marxa: un espai de treball exclusiu en el viver del CEEI, suport i ajuda en el procés de constitució de l’empresa, networking empresarial especialitzat -amb la finalitat de compartir coneixements, experiències i com a resultat sorgisquen possibles col·laboracions, enriquint i generant valor al conjunt i de manera individual a cada projecte-, així com el suport d’un Director de Projecte de l’equip d’Òrbita, accés a mentors i/o advisors experimentats en cada tipus d’activitat.

Una de les dades que mostren la fortalesa d’Òrbita és el percentatge de supervivència de les empreses participants, que es xifra en l’actualitat en el 90%, una vegada superades les tres primeres edicions. Així mateix, cal destacar que entre les companyies més excel·lents que han passat pel programa destaquen Internxt, Guruwalk, Aiudo, Next Electric Motors, Cocircular i Be Habite 3D Matmap, entre altres.

Algunes d’aquestes startups estan entre les guanyadores de la 3a edició que cal recordar que van ser Tadoo, Next Electric Motors, Talentoo, Internxt i Cocircular.

Cal afegir que entre les novetats de l’edició de 2021, es troben noves col·laboracions (perks) com les de Hubspot, Canva, Notion, Holded i les de dues empreses guanyadores dels Premis Òrbita en 2020, com Internxt i Talentoo. La valoració total dels ‘perks’ és 108.850€ per startup, amb la suma d’aportacions de IEBS, IBM, AWS, Google, StartupXplore, PNP, Bstartup de Banc Sabadell, La Caixa Dayone, Desafia SF (ICEX), Nirvine KPI, Influencity, Signaturit, SouthSummit, LinkedIn Learning, Stripe, Hubspot, Canva, Oriol IP Lawyers, Notion, Holded i GeeksHubs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari