La Diputació aprova el repartiment d'1,5 milions d'euros a través del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics

La Diputació aprova el repartiment d'1,5 milions d'euros a través del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics
28/07/2022 -

La Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat hui el repartiment de la quantitat d’1.523.525 euros corresponents al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics entre els 86 municipis turístics de la província. Es tracta de l’aportació que realitza la Diputació, que és exactament la mateixa que ja ha efectuat la Generalitat Valenciana. En conseqüència, aquests municipis es repartiran en el present exercici 3.047.050 euros. Pel que respecta a les transferències que depenen de la Diputació, els ajuntaments començaran a rebre-les en els pròxims dies.

El president José Martí ha assenyalat que l’aportació d’1,5 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics «aprofundeix en la línia estratègica de la Diputació de Castelló de reconéixer la majoria d’edat dels ajuntaments i donar-los recursos perquè puguen fer-la efectiva». Per aqueixa raó, «realitzem exactament la mateixa aportació que la Generalitat Valenciana perquè els ajuntaments compten amb més recursos en un any com l’actual, en el qual estem expectants i esperançats davant les bones perspectives amb les quals compta el sector turístic provincial, després de dos anys molt difícils». Segons ha assenyalat, «la gent és al carrer i vol eixir i viatjar, i creiem que serà un any important per a les nostres empreses».

Per part seua, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha recordat que la Generalitat Valenciana va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics en 2020 i que la de Castelló va ser l’única Diputació que de manera voluntària es va sumar al mateix en aquell moment.

El repartiment de quantitats s’efectua seguint una sèrie de criteris, entre els quals resulta decisiu el nombre de places hoteleres, circumstància que determina que els municipis que reben majors quantitats siguen Peníscola i Orpesa, amb 160.237 euros i 144.066 euros respectivament. Com en tots els casos, aqueixes quantitats s’han de multiplicar per dues perquè tant la Generalitat com la Diputació efectuen idèntica transferència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari