Oltra: 'Reivindiquem un sistema de finançament just que possibilite tindre unes polítiques socials que servisquen de vacuna social'

La vicepresidenta s’ha reunit amb la vicepresidenta de la Regió de Múrcia per a “compartir els desafiaments de les polítiques socials” especialment després de la pandèmia

Oltra: 'Reivindiquem un sistema de finançament just que possibilite tindre unes polítiques socials que servisquen de vacuna social'
09/11/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat aquest matí la necessitat d'”un sistema de finançament just que possibilite tindre unes polítiques socials que servisquen de vacuna social”.

“En aquest sentit -ha manifestat- reivindiquem davant el Govern d’Espanya un sistema que ens done la suficiència financera que necessitem per a atendre sobretot les capes de població més vulnerables”.

Oltra s’ha reunit hui al Palau dels Catalá Valeriola amb la vicepresidenta i consellera de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies i Política Social de la Regió de Múrcia, Isabel Franco, per a “compartir els desafiaments de les polítiques socials” i, en concret, entorn de “els ensenyaments que ens ha deixat la pandèmia”.

La vicepresidenta ha ressaltat que totes dues comunitats coincideixen a manifestar “la necessitat d’un finançament just”, enfront d’un infrafinançament “que les dues autonomies patim”.

Aquest finançament “és la que permet tindre unes polítiques socials potents que compartim la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia”, i que estan relacionades amb “l’atenció a les persones en situació de dependència, en tot el que significa el matalàs econòmic necessari per a les persones que es queden excloses socialment o l’atenció a les persones majors”.

“Per això -ha reiterat- reivindiquem enfront del Govern d’Espanya un sistema de finançament just que ens possibilite tindre unes polítiques socials que servisquen de vacuna social i una seguretat enfront dels afebliments democràtics que suposen alguns missatges de forces polítiques d’extrema dreta quan la gent no se sent segura. Enfront d’això, la vacuna social fa sentir-se segura a la gent i, per tant, enforteix la democràcia”, ha assegurat.

Per part seua, la vicepresidenta i consellera de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies i Política Social de la Regió de Múrcia, Isabel Franco, ha manifestat que coincideix “en aqueixa necessitat, que té en aquest moment un to social especialment destacat per a totes dues comunitats, d’un finançament just” i també de la necessitat d'”aprendre uns equips d’uns altres a l’hora de posar en comú l’experiència tan dura que tota la població ha viscut durant aquests últims 19 mesos”.

En aquest sentit, ha ressaltat la importància d'”abanderar la vacuna social per a les nostres persones vulnerables” i ha posat en valor “la posada en comú de qüestions que ens preocupen” i la col·laboració entre totes dues comunitats “que beneficia a qui realment ens preocupa que és la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari