Ximo Puig: "L'incendi forestal de Villanueva de Viver avança amb gran voracitat"

El president de la Generalitat Valenciana demana “cautela i prudència” a la població davant l’avanç de les flames

Ximo Puig: "L'incendi forestal de Villanueva de Viver avança amb gran voracitat"

Més de 700 persones continuen treballant sobre el terreny per a tractar de controlar l’incendi forestal de Villanueva de Viver declarat en el matí del dijous. Un incendi que, tal com ha declarat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “avança amb gran voracitat”.

El foc està lluny de ser controlat a causa de les condicions meteorològiques que deixen temperatures estiuenques en la zona i forts vents, uns condicionants que compliquen les labors dels efectius que treballen sobre el terreny i des de l’aire.

Segons ha confirmat Puig, els treballs durant la nit han permés mantenir “estabilitzat” el perímetre del foc, que ocupa una superfície de 35 quilòmetres i que ha cremat més de 4.000 hectàrees fins al moment.

Ximo Puig ha mantingut una reunió en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) amb el seu homòleg de la comunitat d’Aragó, Javier Lambán, ja que el foc presenta un “front aragonés” que s’està veient més afectat en aquests moments pel vent de component sud, i ha obligat a evacuar a unes 200 persones, que se sumen als 1.500 evacuats en municipis valencians. En aquest sentit, el president ha destacat la “magnífica cooperació” entre comunitats, així com l’ajuda d’unes altres no afectades per aquest foc.

Pese a l’avanç del foc actualment cap a la comunitat aragonesa, s’espera que les condicions meteorològiques d’aquest diumenge revive, de nou, el front valencià. En aquest sentit, el cap del Consell ha assegurat que es mantindrà “tota la cautela i prudència” i s’actuarà segons l’evolució meteorològica “de cada moment”.

Ximo Puig s’ha referit a les quasi 1.500 persones desallotjades en la Comunitat Valenciana i a les 200 a Aragó, als qui a comanda “màxima prudència”. “Sabem la dificultat que té en aquests moments estar fora de casa i volem donar la major confortabilitat i desitjar que estiguen en les millors condicions possibles, tenint en compte que s’estan protegint els seus habitatges i els seus estris”, ha emfatitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari