17 nous agents s'incorporen a la Policia Local per a reforçar la seguretat especialment en el Grau de Castelló

17 nous agents s'incorporen a la Policia Local per a reforçar la seguretat especialment en el Grau de Castelló
29/01/2024 -

Castelló compta a partir de hui amb 17 nous agents de Policia Local, que s’han incorporat al cos després de superar la part teòrica del curs preceptiu en l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). L’acte de benvinguda s’ha celebrat en la Tinença Alcaldia del Grau, zona a la qual aniran destinats la meitat dels nous agents amb l’objectiu de reforçar la seguretat del districte marítim. El regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, ha explicat que “la seguretat del Grau havia sigut descurada per l’anterior corporació i amb la incorporació d’aquests 8 nous agents a aquesta zona complim amb la promesa que vam fer de revertir la situació”. Els 17 agents, que ja estan prestant servei als carrers, comencen un període de pràctiques de tres mesos per a després incorporar-se al cos de manera definitiva.

Per part seua, Ester Giner, tinent alcalde del Grau, ha explicat que “aquesta és la resposta a una demanda veïnal durant anys. Ens vam comprometre a reforçar la vigilància en el Grau, posant l’accent principalment en la zona de la Marjaleria i des de hui ja és una realitat. Paral·lelament, continuem treballant perquè la Tinença Alcaldia del Grau estiga oberta les 24 hores els 365 dies de l’any, perquè és el punt de referència en el passeig Buenavista per a prestar servei, tant als veïns com als turistes”, assenyala Ester Giner, tinent alcalde del Grau.

Aquestes noves incorporacions se sumen a la reestructuració de la plantilla en la qual porta treballant des de la seua arribada el nou govern municipal i que té el principal objectiu d’aconseguir una ciutat més segura a través d’una policia de proximitat. “La nostra labor demostra que la seguretat és una vertadera prioritat per a aquest govern. Ens vam comprometre amb els ciutadans a aconseguir una ciutat més segura, i hui, amb l’arribada d’aquests 17 nous agents i la reestructuració que hem implementat, aconseguirem una policia més pròxima, amb més rapidesa d’actuació i molt més efectiva”.

Barris perifèrics i urbanitzacions de muntanya

Per a garantir una cobertura integral en tot el terme municipal, una part dels nous agents seran destinats a la policia de proximitat en barris perifèrics i urbanitzacions de muntanya. En paraules de Ortolá, “això permetrà arribar de manera més efectiva a tots els racons de la ciutat, enfortint així la presència policial en algunes zones estratègiques on era necessari comptar amb més agents”.

Secció de trànsit

D’altra banda, cal recordar que els nous agents també exerciran funcions en la secció de Trànsit, “contribuint a agilitzar la resposta policial en qualsevol punt de la ciutat”, ha assegurat el regidor responsable de l’àrea. En aquest sentit, també ha explicat que “aquesta mesura no sols millorarà la rapidesa d’actuació, sinó que també enfortirà la seguretat viària en el municipi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari