Els casos de coronavirus a Castelló pugen fins als 211

Ana Barceló ha informat que hi ha capacitat per a atendre les persones en les UCI i “uns excel·lents professionals” reduint el COVID-19

Els casos de coronavirus a Castelló pugen fins als 211

La Comunitat Valenciana ha registrat 297 casos positius més de coronavirus COVID-19 i 25 morts més des d’ahir, segons ha anunciat la consellera de Salut Pública i Sanitat Universal, Ana Barceló, en una roda de premsa d’actualització. Aquestes xifres situen a la comunitat autònoma en 1.901 persones contagiades i 91 morts.

Barceló ha comunicat que, dels 297 resultats positius nous, 57 s’han registrat a Castelló, 66 a Alacant i 174 a València. Així, a la província castellonenca en aquest moment hi ha 211 casos; en l’alacantina, 603; i en la de València, 1.084, més tres casos no assignats. Un total de 1.901 contagis entre els quals s’inclouen 378 sanitaris.

Així mateix, hi ha 702 persones ingressades. Les més greus, que es troben en l’UCI, són 138: 12 a Castelló, 42 a Alacant i 84 a València. La consellera, en aquest sentit, ha enviat un missatge de calma i ha destacat que el comité de coordinació està elaborant projeccions sobre els possibles escenaris que es poden produir en les pròximes setmanes, encara que de moment assegura que “hi ha capacitat (per a atendre més persones en l’UCI) i uns excel·lents professionals”. En els pròxims dies s’espera conéixer al detall aquestes previsions i s’informarà la ciutadania.

No obstant això, fins hui s’han produït 36 altes, de les quals 1 s’ha donat a Castelló (pel que no hi ha hagut novetats respecte a ahir), 23 a València i 12 a Alacant.

Respecte a la franja d’edat, el 8% dels casos són homes i dones d’entre 10 i 30 anys; el 45% tenen entre 30 i 60; el 33%, entre 60 i 80; i el 14%, tenen més de 80 anys.

Quant a la situació de les residències de majors, un total de 103 usuaris i 53 treballadors han donat positiu, mentre que 196 persones que formen part de la plantilla estan en quarantena. La consellera ha lamentat la mort de 30 residents: 21 en la residència d’Alcoi, 2 a la Vila Joiosa, 1 a Morella i 6 a Torrent. Així mateix, ha assenyalat que si és necessari, en tindre coneixement de casos la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’encarregarà d’intervenir.

Barceló també ha detallat, quant a la residència de Morella, que es va seguir el protocol en conéixer que hi havia dos residents afectats i se’ls va aïllar, però no està intervinguda per Sanitat i s’està donant suport per a controlar el focus juntament amb un seguiment. També ha assenyalat que si observen que la situació “no és la desitjable”, s’intervindran les residències, com és el cas de la d’Alcoi i Torrent: “Volem assegurar-nos que els nostres majors estan bé”.

A Espanya hi ha un total de 33.089 persones contagiades (4.517 més que ahir) amb el COVID-19, 2.182 mortes (462 més) i 3.355 curades (780 més), segons s’ha informat aquest matí.

Arribada de material sanitari

Finalment, la consellera ha recordat la informació que ha facilitat el president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte a l’arribada de recursos sanitaris que faran front a la pandèmia. La Comunitat Valenciana espera dos avions noliejats des de la Xina amb aquest material valorat en 11 milions i costejat per la Generalitat gràcies a la col·laboració d’un empresari xinés arrelat a la societat valenciana, que inclou màscares, bates, ulleres protectores, respiradors i llits.

S’espera que aquests avions arriben al llarg de la setmana i el material es distribuirà en departaments i residències en funció de les necessitats, tal com ha indicat la responsable de l’àrea.

Així mateix, Ana Barceló ha agraït les “moltíssimes donacions” de ciutadans i ciutadanes, empreses, universitats i institucions que s’estan produint aquests dies, així com l’anunci de l’Ajuntament d’Alacant que la seua ciutat agermanada, Wenzhou (la Xina), també traslladarà material.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari