La Diputació concedeix 280 mil euros en ajudes per a activitats culturals de la província

La Junta de Govern ha donat llum verd a la subvenció de 111 projectes de gran interés cultural

La Diputació concedeix 280 mil euros en ajudes per a activitats culturals de la província
11/07/2021 -

La Diputació de Castelló ha aprovat per Junt de Govern la concessió de 280 mil euros en ajudes per al finançament de propostes culturals de xicotet format a la província durant tot l’exercici 2021. En concret s’han premiat 111 activitats programades per entitats privades de Castelló «sota el pretext de contribuir, per un costat, a la recuperació de l’activitat social al carrer i, per l’altre, a la reactivació de les empreses del sector de la cultura», ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz.

Entre els projectes subvencionats cal fer menció a l’aplec musical ‘Morella Sonora’, la iniciativa didàctica ‘Desconfinem el valencià’ o els festivals ‘FesTales’ i ‘Cultura Llucenenca Segura’. Ruth Sanz ha assegurat que «és important que els pobles de la província gaudisquen d’activitats culturals de qualitat i que aquestes compten amb el suport de la seua Diputació». Les ajudes màximes s’han fixat en cinc mil euros i s’han atorgat en règim de concurrència competitiva, «fent així valer els principis d’objectivitat, igualtat i transparència que caracteritzen la Diputació progressista de Castelló».

Davant la incertesa per la Covid-19, Ruth Sanz ha explicat que, en cas de no poder celebrar-se abans del 31 de desembre, «serà possible subvencionar aquelles despeses compromeses sempre que no siguen recuperables i s’acredite que eren necessaris per a dur a terme l’activitat».

UN MILIÓ D’EUROS PER A LA CULTURA ALS POBLES

Aquesta línia de col·laboració se suma a la convocatòria, per un valor de 350.000 euros, d’ajudes per a l’organització de grans esdeveniments culturals a les comarques de Castelló. En paraules de Sanz, “això posa de manifest la importància que l’equip de govern de José Martí dona a la cultura provincial». Parlant amb xifres, enguany arribarà més d’un milió d’euros als pobles a través de tres grans vies: les dues vies de subvencions anteriorment esmentades i l’estrena del Circuit Cultural Provincial, el qual impulsarà la realització de prop de 200 activitats gratuïtes als municipis amb un pressupost de 400 mil euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari