Castelló adjudica per deu anys la gestió i ús del Centre municipal d'Alzheimer La Pineda

L’Ajuntament aprova la cessió definitiva a la Fundació Salomé Moliner després de tancar el termini d’informació pública sense al·legacions

Castelló adjudica per deu anys la gestió i ús del Centre municipal d'Alzheimer La Pineda
06/08/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat aquest dijous la concessió definitiva del Centre Municipal La Pineda situat a Tetuan XIV per termini de deu anys a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner després de finalitzar el termini d’informació pública i no haver rebut al·legacions ni sol·licituds. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que amb aquest tràmit definitiu es compleix el compromís de “retornar a la ciutat un espai per a oferir una atenció especialitzada, més digna i amb tots els serveis necessaris per a l’atenció, recuperació, rehabilitació i suport de les persones amb Alzheimer i els seus familiars”.

Marco ha destacat que aquesta adjudicació definitiva per a l’ús, manteniment i gestió del centre municipal és l’últim pas perquè, a partir d’ara, la Fundació Alzheimer Salomé Moliner “puga procedir a la seua reobertura des del seu tancament en 2012”, a conseqüència de les polítiques de retallades dels governs del PP.

El passat 4 de juny, el govern municipal va aprovar el plec de clàusules per a cedir durant deu anys el Centre municipal La Pineda per al seu ús, manteniment i gestió per part de la citada fundació. Així mateix, es va acordar exposar l’expedient a informació pública perquè qualsevol persona interessada poguera presentar al·legacions i/o sol·licituds en el termini de trenta dies. Una vegada transcorregut aquest termini, i sense haver-se presentat cap al·legació, la Junta de Govern Local d’aquest dijous ha adjudicat definitivament la gestió, ús i manteniment de la Pineda per a la seua reobertura com a centre terapèutic i específic per a les persones amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències de Castelló, per termini de deu anys.

L’alcaldessa ha recordat que per a arribar fins a aquest punt el consistori va haver d’adquirir la part privada de l’antiga caserna militar de Tetuan XIV i destinar una part a dotacions socials. En total, s’han invertit sis milions d’euros en la compra dels terrenys i 1,3 milions per a les obres de rehabilitació i ampliació del centre. “El centre és un exemple del nostre compromís amb els col·lectius més vulnerables, per les polítiques socials que milloren el benestar de les persones i la qualitat de la vida de les famílies”, ha apuntat.

El regidor de Benestar Social, Dependència i Infància, José Luis López, ha destacat tot aquest treball realitzat per a poder arribar a la concessió definitiva del Centre La Pineda. López ha recordat que amb la rehabilitació i ampliació de dependències, el centre podrà reobrir amb una capacitat de 56 persones per a oferir una atenció diürna especialitzada a persones que requerisquen ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l’objectiu de mantenir, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport a les famílies.

El termini de la concessió és de deu anys amb caràcter gratuït donada la labor d’utilitat pública i social. L’Ajuntament de Castelló es reserva l’ús d’una de les sales polivalents del centre, prèvia sol·licitud, per a les activitats puntuals que no entorpisquen el funcionament del centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari