Ajuntament de Castelló i Generalitat inicien una nova etapa de col·laboració activant l'obra de la residència de majors després d'anys de bloqueig

08/02/2024 -

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut aquest matí a la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Benestar Social, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero. Acompanyant a la consellera han acudit la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat; la directora general de Persones amb Discapacitat, Bàrbara Congost, així com la delegada territorial de Benestar Social, María José Arquimbau.

Carrasco i Camarero han repassat en una reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Castelló, els diferents projectes que impulsa la conselleria de Benestar Social en la capital de la Plana, com és la residència pública de majors del carrer Onda. Sobre aquest tema, la consellera ha anunciat que “les obres s’iniciaran en les pròximes setmanes, desbloquejant una obra molt necessitada a la ciutat i dirigida a un col·lectiu especialment sensible i vulnerable, com és la gent gran”.

Camarero ha traslladat les demandes de l’alcaldessa “ja que aquesta residència és una necessitat imperiosa d’aquesta ciutat, amb una llista d’espera important per a les persones majors. Així tindrem una residència de 80 places, amb un centre de dia de 40 places. Un servei de qualitat i imprescindible que ha de veure la llum al més prompte possible”.

Begoña Carrasco ha agraït a la consellera “el compromís del Consell per a agilitzar i donar eixida a una obra amb un gran impacte social i que beneficiarà a moltes famílies de la nostra ciutat”.

“Aquesta residència millorarà sensiblement l’oferta de places públiques per a majors que té la nostra ciutat”, ha explicat.

La primera edil ha recordat que “aquest projecte portava retardant-se des de 2016. Els que anaven a ‘rescatar persones’, es van oblidar durant anys d’elles. Ara passarem d’un hort urbà a convertir-lo en un centre assistencial llargament demandat per les famílies castellonenques”.

Camarero també ha puntualitzat que “perquè els treballs comencen només queda pendent un tràmit administratiu referent a la direcció d’obra”.

Per a la primera edil “s’obri una nova etapa, amb un govern sensible a les demandes i necessitats de Castelló com és el liderat pel president Mazón. Es tracta, a la fi, d’una nova manera de fer política, d’una aposta per la millora d’infraestructures i la millora de la qualitat de vida de tots els castellonencs”.

Carrasco ha posat l’accent també en “el treball coordinat de totes dues administracions, Ajuntament i Generalitat, en perfecta sintonia per a servir als interessos dels nostres veïns i complir amb les seues necessitats”.

Edifici de Borrull

Entre els temes abordats entre l’alcaldessa i la consellera, també ha sigut present el de l’Edifici de Borrull. Sobre el mateix, Begoña Carrasco ha recordat que “és un altre dels compromisos que tenim amb la ciutadania i un dels quals més impacte tindran. Per això s’està treballant en la distribució d’espais de treball d’aquest”.

“Per a l’Ajuntament de Castelló, l’edifici de Borrull és un projecte molt important, ja que servirà per a traslladar i descongestionar els Serveis Socials municipals del centre de la ciutat, que ara es troben en edifici ‘Quatre Cantons’, per a millorar l’atenció”, ha assegurat.

Carrasco ha insistit que “tot això sense deixar d’apostar perquè els serveis socials estiguen descentralitzats en tots i cadascun dels districtes de la ciutat, per a aconseguir també una atenció pròxima i pròxima al ciutadà”.

De manera similar ha intervingut la consellera de Benestar Social quan ha comentat que “molts serveis i tràmits que tenen com a porta d’entrada els ajuntaments acaben sent desenvolupats per la conselleria. Si tots dos serveis estan junts, els funcionaris estan en contacte i resulta molt més fàcil la resolució d’expedients”.

A més, l’alcaldessa ha posat el focus en què “la posada en marxa de l’edifici de Borrull suposarà retornar a la ciutadania un espai emblemàtic en ple centre de la ciutat”.

Begoña Carrasco també ha criticat que “la falta de coordinació entre administracions – en referència a l’anterior govern municipal i la Generalitat socialistes – que per la mala relació va deixar fora a l’ajuntament en el repartiment d’espais en Borrull. No sols cal reivindicar ara el que és just i necessari sinó que cal aconseguir el que vam perdre per la desídia i per mala relació del govern anterior”.

Segons la consellera, “l’obra de Borrull es recepcionarà a la fi del mes d’abril. Un edifici propietat de Patrimoni, que se cedirà a Benestar Social i del qual s’està ara estudiant el repartiment de dependències entre administracions”.

Minut de silenci

A les 12.00 h s’ha convocat un minut de silenci amb motiu de l’últim cas de violència contra la dona, com ha sigut l’assassinat ocorregut ahir en la localitat alacantina d’Alfàs del Pi.

L’alcaldessa ha denunciat que “la violència contra les dones és un tema d’Estat, que exigeix solucions d’Estat i així li ho demanem al govern nacional. Solucions efectives i un pressupost per a poder complir amb eixe Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. La violència només es combat amb educació en igualtat i en valors. I també amb la unió i coordinació de les diferents administracions”.

La consellera Camarero s’ha sumat a la corporació municipal, encapçalada per Begoña Carrasco, on també ha sigut present la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari