Alumnes i professors fan força per reivindicar un conservatori "digne per a fer música"

Al voltant de 80 persones es van concentrar ahir en la Plaça Major de Castelló i demanen solucions a l’Ajuntament

Alumnes i professors fan força per reivindicar un conservatori "digne per a fer música"
22/06/2021 -

El Dia Europeu de la Música va arribar ahir a la Plaça Major de Castelló amb una reivindicació dels principals protagonistes d’aquest dia, Al voltant de 80 alumnes i professors del Conservatori Superior de Música de Castelló (CCMC) s’han concentrat per a demanar la cessió d’un solar prop de la Ciutat de la Justícia per a la construcció d’un nou espai.

Així ho ha manifestat el director del CSMC, Vicente Campos, qui ha explicat que han aprofitat aquest dia per a “fer-nos sentir, perquè la situació és desesperant”. La situació en la qual es troben és que estan en un edifici amb unes “instal·lacions obsoletes”, on també estudien els alumnes de l’Escola d’Art de Castelló, els qui, segons ha expressat Campos, “tenen un problema molt gran amb nosaltres, sobretot enguany, que hem hagut d’obrir les finestres per la Covid-19 i la música es colava pertot arreu”.

A més, la instal·lació s’ha quedat xicoteta per a albergar a la quantitat d’alumnes que participen en el Conservatori i és que, segons ha reivindicat Campos, “en el curs 1998 érem 12 professors i 65 anys, ara, en el 2021, som 450 alumnes i 93 professors, no tenim quasi espai. A més, estem treballant amb alumnat Erasmus, i no podem donar-li els mitjans que ens demanen”.

Segons ha explicat a Castelló Extra el director del centre, van assistir tots els grups representats a l’Ajuntament excepte el Partit Socialista: “Esperem que això tinga repercussió en el consistori”, ha reivindicat.

“Demanem dignitat per als ensenyaments superiors de la ciutat de Castelló. La situació és insostenible, perquè tant l’alumnat com el professorat no gaudeixen de les mateixes condicions que altres centres d’aquesta mena d’estudis en la Comunitat”, han expressat en les xarxes socials des del Conservatori.

Alguns dels partits que han assistit han reivindicat també la “urgència” d’un Conservatori digne per als alumnes i professors, com Ciutadans, que han denunciat que el Fadrell “ja no pot continuar desoint en aquesta comunitat educativa” que hui, amb els seus instruments, s’han acostat fins a la Plaça Major a reivindicar la urgència d’un Conservatori de Música i Dansa digne.

Per part seua, Compromís, que també ha assistit a la manifestació, ha reivindicat que “el Pla Edificant és el camí per a accelerar l’execució del projecte i mantenir la ubicació en Taixida la manera de fer-ho realitat abans”.

Campos, que ha recordat una reunió amb l’alcaldessa per a tractar sobre el solar, ha exigit “la cessió del terreny” per a poder treballar i estudiar en un espai idoni per a la música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari