L'antiga Comandància de Marina albergarà el Museu de la Mar de Castelló

PortCastelló ha cedit la planta Baixa d’aquest espai per a albergar també altres dependències que promocionen la tradició marinera de la ciutat

L'antiga Comandància de Marina albergarà el Museu de la Mar de Castelló

Castelló farà un pas més en la difusió de la seua tradició marinera amb la ubicació del Museu de la Mar en la planta baixa de l’antiga Comandància de Marina. PortCastelló ha cedit aquest espai a l’Ajuntament de Castelló i s’ha conformat una mesa tècnica entre totes dues parts per a recollir les necessitats i impulsar aquest projecte i obrir-lo a castellonencs i visitants.

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, ha explicat que “impulsar el potencial de la mar i deixar de viure d’esquena a ell va ser un dels principals objectius que ens fixem quan entrem a governar en 2015 i aquest és un nou exemple d’això. En aquesta línia hem estat treballant en múltiples accions com és el consolidat esdeveniment internacional Escala a Castelló“.

La primera edil i el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, han signat un protocol d’intencions per a fer-lo possible. L’edifici és del Ministeri de Defensa, que ha entregat de manera simbòlica les claus de la Comandància a PortCastelló. Així, l’acord contempla el pagament de 600.000 euros per part de l’Autoritat Portuària per a recuperar l’edifici i donar-li diferents usos.

En aquest sentit, ja s’ha tret a licitació la redacció del projecte de remodelació del recinte per 250.000 euros i es preveu que les obres puguen iniciar-se en el primer trimestre de 2024, segons l’autoritat portuària.

Museu de la Mar al costat de la mar

Encara que la planta baixa de la Comandància de Marina es destinarà a aquest museu, l’edifici, de quatre plantes i en desús des de 2008, pretén ser seu també d’esdeveniments socials, reunions i dependències de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Simó ha manifestat que amb aquest doble acord de l’Autoritat Portuària de Castelló amb el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de Castelló “treballem per a donar vida a un patrimoni de l’Estat, i a més donem resposta a una reivindicació social de la gent del Grau com és tindre un Museu de la Mar al costat de la mar”.

El subdelegat de Defensa, Luis Manuel Monzó, d’altra banda, ha assenyalat la importància d’aquesta cessió “perquè permet recuperar patrimoni de l’Estat per a destinar-lo a la ciutadania“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari