Aparcar en zona blava serà més car a Castelló

L’Ajuntament ha aprovat l’ordenança reguladora de la zona ORA de la ciutat

Aparcar en zona blava serà més car a Castelló

L’aparcament en la zona blava de Castelló de la Plana puja la seua tarifa, tal com ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat inicialment l’ordenança de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de regulació de l’ocupació temporal de les vies públiques (zona ORA) sobre la base de l’IPC.

En concret, tant l’ordenança de l’ORA (coneguda de manera popular com a ‘Zona blava’) com la de Transport Urbà amb autobús actualitzen els seus preus sobre la base de l’Índex de Preus de Consum (IPC), tal com marca la Llei Reguladora de les Bases en Règim Local.

En el cas de la zona blava, s’aplica una actualització de l’1,04% respecte a les tarifes que estan en vigor actualment. Això suposa que quan una persona aparque en zona blava 15 minuts pagarà 0,20 o 0,25 cèntims, en funció de la zona; si són 30 minuts, entre 35 i 50; si són 45 minuts, 0,50 i 0,70; si és una hora, entre 0,65 i 0,95 euros; i si són 100 minuts, 1,10 i 1,60 euros.

Novetats en el transport públic

Dijous passat, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló va aprovar diverses novetats també quant al Transport Urbà amb autobús, entre elles l’ampliació del bo jove dels 24 als 30 anys i la incorporació dels bons socials; la realització de parades a demanda per a dones; l’accés d’animals de companyia o la possibilitat de pujar a l’autobús bicicletes plegables i altres vehicles de mobilitat personal com a patinets, patinets elèctrics, monopatins i anàlegs.

En aquest últim cas, Ribes ha especificat que és obligatori que la bicicleta o el vehicle de mobilitat personal estiga plegat, quan això siga possible, abans de pujar al vehicle, i que ha de situar-se en la plataforma central i estant subjecta en tot moment per part del seu propietari o propietària.

“L’actual reglament s’havia quedat obsolet, per la qual cosa era necessària una actualització de la normativa per a adaptar-la a la realitat i a les circumstàncies de prestació del servei actual”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible.

Aquest reglament ha sigut aprovat inicialment i s’exposa al públic durant 30 dies des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en la pàgina web de l’ajuntament. S’entendrà definitivament aprovat si no es presenten reclamacions durant el termini d’exposició pública, sense necessitat d’acord plenari, ha assenyalat el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari