Castelló reobri instal·lacions esportives a l'aire lliure, Castalia, l'Arxiu Històric i la Basílica del Lledó

Castelló reobri instal·lacions esportives a l'aire lliure, Castalia, l'Arxiu Històric i la Basílica del Lledó
21/05/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha acordat aquest dijous en una Junta de Govern Local extraordinària la reobertura d’instal·lacions esportives a l’aire lliure gestionades pel Patronat Municipal d’Esports, l’estat municipal Castalia, l’Arxiu Històric Municipal i la Basílica de la Mare de Déu del Lledó. El govern municipal ha acordat aquestes reobertures autoritzades per l’ordre SND/414/2020 de 16 de maig sobre les mesures de flexibilització establides per a la fase 1 del pla per a la transició cap a una nova normalitat, que va entrar en vigor a Castelló dilluns passat.

El portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, ha explicat que aquestes reobertures s’han acordat una vegada s’han realitzat tots els treballs de desinfecció, inspecció, informes de riscos laborals, instal·lació de les mesures de seguretat i protecció necessàries, així com l’elaboració dels protocols per a fer ús d’aquestes dependències complint el que s’estableix per les autoritats sanitàries.

Així, la reobertura al públic aquest dijous de la Basílica de la Mare de Déu del Lledó es realitza en compliment del que es disposa en l’article 9 de l’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, que estableix, entre altres coses que l’assistència no supere un terç de l’aforament, així com el compliment d’una sèrie de mesures per a garantir la protecció i evitar la propagació de la covid-19. L’horari de la basílica serà de 9.30 hores a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. A més, s’han instal·lat panells informatius per al compliment de les mesures.

Quant a les activitats esportives, s’ha acordat reobrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure gestionades pel Patronat Municipal d’Esports sobre la base de l’autoritzat en els articles 41 i 42 de la citada Ordre SND/399/2020 sobre les instal·lacions esportives i l’activitat esportiva individual amb cita prèvia en centres esportius. Per a això, s’han realitzat les corresponents visites de comprovació a diverses instal·lacions, especialment del Gaetà Huguet i del Parc Sindical, per a adoptar les mesures de prevenció i senyalitzar els espais susceptibles de ser utilitzats. El seu ús es regularà per cita prèvia enviant un mail a esports@castello.es o mitjançant anomenada al Patronat Municipal d’Esports o a les pròpies instal·lacions esportives.

Així, demà divendres 22 de maig es reobriran les pistes d’atletisme del Gaetà Huguet, amb restriccions d’ús i aforament per a complir amb les mesures de prevenció i seguretat. En un primer moment, s’autoritzarà el seu ús a un nombre reduït d’esportistes, prioritzant els de categoria sub-20 i els de major nivell esportiu i necessitat d’entrenament. Els esportistes per als quals podrà demanar-se l’accés són els que prèviament, en el moment de l’inici de l’estat d’alarma tenien autorització per a entrenar en la pista d’atletisme. Així mateix, s’han establit tres torns de demà i tres de vesprada, amb un màxim de 35 esportistes per torn i, d’ells, un màxim de tres esportistes per zona i mantenint les distàncies de seguretat.

A partir del dilluns 25 de maig es reobriran amb cita prèvia les pistes de tennis, pàdel i frontons del Parc Esportiu Sindical. En aquest cas, es permet la pràctica d’aquests esports sempre que no impliquen a més de dues persones, és a dir, no es permet el joc de dobles ni l’accés a la instal·lació de persones acompanyants. Per a aquestes pistes, es podrà fer reserves per franges d’una hora, hora i mitja o dues hores (subjecte a la demanda existent) entre les 9.00 i les 21.00 hores. La reserva es podrà realitzar cridant al Parc Esportiu Sindical (964 252040) o contactant amb el Patronat Municipal d’Esports. A més, el Patronat informarà dels protocols i mesures de seguretat seguir en cadascuna de les instal·lacions.

La resta de centres esportius gestionats pel Patronat es reobriran de manera gradual segons la demanda que puga haver-hi per part de clubs per a utilitzar altres instal·lacions a l’aire lliure i segons es vaja avançant en el pla de desescalada.

També s’ha autoritzat la utilització de les instal·lacions de l’estadi municipal de Castalia al CD Castelló SAD per a la realització ordinària de les activitats de l’entitat en el marc de les ordres, instruccions i recomanacions que a cada moment pogueren establir les autoritats competents. En aquest sentit, s’ha recordat al club la “necessitat de complir escrupolosament amb les ordres, instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries i en particular les que fan referència a la prevenció, seguretat, distància social i higiene”.

Finalment, la Junta de Govern Local extraordinària d’aquest dijous també ha acordat reobrir al públic l’Arxiu Històric Municipal, amb limitacions d’aforament per a garantir les distàncies de seguretat. La tècnic responsable de l’espai ha elaborat un protocol per a les visites, que inclou la utilització de guants i productes desinfectants com a pas previ a la consulta de materials i documents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari