Arranca la vacunació de la població de 16 a 18 anys a Castelló

L’alumnat major de 12 anys començarà el curs amb, almenys, una dosi administrada de la vacuna contra la covid-19

Arranca la vacunació de la població de 16 a 18 anys a Castelló
09/08/2021 -

El procés de vacunació continua i aquesta setmana inicia amb els joves de 16 a 18 anys a la província de Castelló. Així ho van anunciar divendres passat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, els qui van explicar que la població de 18 a 12 anys (unes 375.000 persones) començarà el curs amb, almenys, una dosi de la vacuna administrada.

En aquesta trobada, Barceló ha assenyalat que la campanya de vacunació entrarà en “la recta final” la setmana que ve amb l’avançament dels terminis de la immunització escolar.

És per això que aquesta setmana començarà a vacunar-se la població de 18, 17 i 16 anys, que correspon als cursos de Batxillerat, Formació Professional i 4t de l’ESO, la qual cosa suposa un avançament de més de dues setmanes respecte al calendari inicialment previst.

Per als menors de 12 a 15 anys serà dins de dues setmanes després, amb l’objectiu d’aconseguir la primera dosi abans del 8 de setembre, data prevista per a l’inici de les classes.

Vacunació ajustada a les vacances i amb autorització en cas de menors

En aquest sentit, Ana Barceló ha recordat que existeix la possibilitat que les persones susceptibles de ser citades comuniquen a la Conselleria les dates en les quals no estaran disponibles per a adequar la seua cita segons la seua disponibilitat, per si estigueren de vacances.

Per això, la consellera de Sanitat ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania, que rebrà un SMS amb un enllaç a la web gva.sant on la persona interessada podrà indicar les setmanes en les quals no estarà disponible. D’aquesta manera, es pretén facilitar al màxim l’assistència a les cites per a vacunar-se i agilitar així el procés de vacunació.

Ana Barceló també ha recordat que la immunització d’aquests grups d’edat tindrà lloc en els punts de vacunació desplegats en tot el territori, i que, d’acord amb la normativa legal vigent, els menors de 16 anys hauran d’acudir o acompanyats o amb una autorització dels seus pares, mares o tutors.

Màxima presencialitat en un curs amb més de 5.000 docents extra

Marzà ha recordat que “l’inici de curs ja està planificat, amb 5.042 docents més de plantilla extra i amb una inversió de més de 39 milions d’euros per a garantir tot el material de protecció i higiene, així com la desinfecció de centres educatius”.

En aquest sentit, els centres educatius compten ja també amb el protocol de mesures de seguretat i higiene que es duran a terme i que seran molt similars a les del curs passat.

El conseller d’Educació ha agraït de nou “el comportament exemplar de la comunitat educativa valenciana”, i ha comentat que “amb aquesta planificació i mesures confiem que el pròxim curs els centres educatius continuaran sent els espais de socialització més segurs.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari