L'Hospital Provincial compta amb 99 milions d'euros de pressupost, un 7% més que l'any passat

Durant el primer trimestre ha augmentat l’activitat de quiròfans, oncologia mèdica i medicina nuclear

L'Hospital Provincial compta amb 99 milions d'euros de pressupost, un 7% més que l'any passat
10/06/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presidit hui el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial en el qual, entre altres assumptes, s’ha aprovat per unanimitat l’expedient del pressupost del centre per a enguany, que ascendeix a 99.113.980 euros, la qual cosa representa un increment del 7% respecte al del passat exercici.

En aquesta reunió, que per primera vegada s’ha celebrat via telemàtica, la direcció del Consorci ha fet balanç de la gestió econòmica i activitat assistencial del centre entre els mesos de gener i maig d’enguany.

La direcció econòmica ha xifrat en un total de 583.000 euros la despesa derivada de la pandèmia Covid-19. La gestió del centre durant aquesta situació excepcional s’ha caracteritzat per l’assignació de recursos tant humans com materials a l’atenció a la pandèmia Covid-19 sota les directrius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Així, s’han posat en marxa els diferents protocols d’actuació per a la protecció dels pacients i dels professionals i s’ha dut a terme una nova organització assistencial que aquesta situació excepcional ha requerit.

La direcció del centre ha assenyalat que l’activitat assistencial ordinària s’ha alterat i s’han orientat totes les estratègies a fer front al repte diari de disposar de suficients i adequats equips de protecció per al personal, de material sanitari, implementar les mesures d’higiene i de seguretat adequades, controlar el seu compliment, vigilar la salut dels professionals i procurar alhora una prestació assistencial de màxima qualitat als pacients.

La direcció mèdica ha exposat la reorganització duta a terme com l’establiment de dos circuits d’urgències, l’ampliació del nombre de llits d’UCI i l’increment de llits d’hospitalització que afortunadament no han sigut necessàries.

A més, el personal de la UHD s’ha ocupat de l’atenció de residents i personal de diverses residències sociosanitàries en les quals s’han detectat casos de Covid.

Activitat en quiròfans

Quant a l’activitat en quiròfans, durant la fase 0 s’han mantingut dos actius i s’han realitzat 269 intervencions urgents i de caràcter no demorable com són les oncològiques, fractures o despreniments de retina, entre altres.

Respecte a l’activitat ordinària, s’ha adonat del balanç del primer trimestre, en el qual s’han registrat més de 41.000 consultes externes, i s’ha realitzat un total de 1.682 intervencions quirúrgiques, la qual cosa representa un increment del 9,9% a pesar que durant la segona quinzena de març les intervencions es van reduir a conseqüència de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i la major part de les consultes es van realitzar per telèfon per a protegir als pacients.

Serveis com l’hospital de dia d’oncologia mèdica i medicina nuclear han augmentat en el primer trimestre la seua activitat un 12,5% i 13,6%, respectivament.

Els integrants del Consell han valorat l’esforç, lliurament i dedicació realitzat pel personal de l’hospital per a prestar assistència als pacients i atendre les noves exigències que s’han presentat en la lluita contra la pandèmia.

Pla d’inversions

El pla d’inversions, aprovat per unanimitat, ascendeix a 5 milions d’euros. Entre els projectes d’obres i instal·lacions destaca l’adequació i posada en funcionament de l’edifici oncològic, el projecte del qual es troba en fase de supervisió.

També està inclosa l’adequació d’urgències i del laboratori d’anatomia patològica, a més de totes aquelles obres de dignificació d’infraestructures que es consideren necessàries.

Quant a projectes d’adquisició d’equipament està previst invertir prop d’1,2 milions d’euros en la reposició d’equips que ja han quedat obsolets. Dins d’aquest apartat s’inclou una inversió de 200.000 euros per a fer front als requeriments d’integració en els sistemes informàtics de la Conselleria de Sanitat.

Plantilla

El Consell ha aprovat, a més, la plantilla orgànica de places, que ja va ser aprovada en taula general de negociació el passat 5 de febrer i incorpora la denominació de llocs de treball derivada de l’homologació aprovada per la Conselleria d’Hisenda. Aquesta plantilla és, segons s’ha exposat en la reunió, “un avanç molt important per a l’ordenació dels recursos humans del Consorci”.

Col·laboració amb la Fundació

En la reunió també s’ha donat llum verda a un nou conveni de l’acord marc entre l’Hospital i la seua Fundació per a regular la col·laboració de totes dues institucions per a impulsar la investigació, el desenvolupament i la innovació biomèdiques, així com la docència i formació del personal en l’àmbit sanitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari