Dos avions de la Xina portaran material sanitari a la Comunitat Valenciana per a lluitar contra el coronavirus

El president assenyala que, gràcies a l’operació Ruta de la Seda, en els pròxims dies arribaran màscares, respiradors, bates i ulleres de proveïdors xinesos

Dos avions de la Xina portaran material sanitari a la Comunitat Valenciana per a lluitar contra el coronavirus
23/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat ha noliejat dos avions per a portar material sanitari de la Xina per a cobrir les necessitats en la lluita contra el coronavirus.

El president de la Generalitat n’ha donat els detalls en la seua compareixença per a explicar el contingut de la reunió per videoconferència d’aquest diumenge entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i els i les responsables de les comunitats autònomes per a analitzar l’evolució de la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

Puig ha assenyalat que, gràcies a l’operació Ruta de la Seda, en els pròxims dies, previsiblement dimarts, arribaran màscares, respiradors, bates i ulleres de proveïdors procedents de la Xina, país que té ara per ara la capacitat de producció més gran, de manera que es puga començar immediatament la distribució del material que porten.

El president ha traslladat també la necessitat de “blindar” l'”exèrcit real” per a combatre el coronavirus, que són els i les professionals sanitaris i dels serveis socials i que han de tindre “els recursos necessaris per a treballar amb les garanties més bones”.

En aquest sentit, ha agraït els esforços del Ministeri de Sanitat per a proveir la Comunitat de tot el material que necessita el personal sanitari i de serveis socials, encara que ha subratllat que encara “no és prou”, cosa que ha portat la Generalitat a prendre iniciatives per a garantir el subministrament i fer compres a aquest efecte que està previst que arriben a la Comunitat en els pròxims dies.

El president també ha informat que ha protegit en aquesta reunió l’ampliació de l’estat d’alarma anunciada pel president del Govern, i ha demanat “accelerar l’efectivitat del confinament perquè els 15+15 siguen efectius” i no siga necessària una nova ampliació de 15 dies.

En aquest sentit, Puig ha advocat per reforçar els controls per al compliment de les mesures actuals de confinament, la reducció del transport públic, la limitació d’algunes activitats econòmiques no essencials, l’impuls del teletreball i la racionalització dels moviments de la ciutadania, ja que, tal com ha dit, “no cal eixir tots els dies a comprar”.

A més, ha plantejat que s’estudien altres mesures com l’ús de màscares pel carrer, així com accions per a facilitar l’aïllament de les persones contagiades que no puguen aconseguir-ho en les seues cases.

Pagar els proveïdors per a donar-los liquiditat

En matèria econòmica, sobre les iniciatives de suport a les empreses, ha destacat que les comunitats autònomes poden adoptar mesures de manera ràpida i eficaç per a millorar-ne la liquiditat. “La millor manera per a això és pagant el deute que tenim amb les empreses i els proveïdors”, ha indicat Puig.

Ha subratllat que, per a això, les comunitats necessiten recursos, i ha agregat que la bestreta del 50 % de la liquidació de 2018 o l’aprovació de les quanties del FLA són bones mesures en aquesta direcció.

El president ha volgut recordar les persones que han mort durant aquests dies, “moltes sense els seus éssers estimats al seu costat per a poder acomiadar-se’n”, i ha traslladat el condol a familiars i persones properes. També ha traslladat el seu suport a aquelles persones que són positives i per a les que l’aïllament o l’hospitalització és especialment difícil.

Comportament “extraordinari” de la societat valenciana

“En moments com els actuals, hem de cuidar-nos, és l’absoluta prioritat, i cuidar-nos significa assumir cadascun la responsabilitat que ens correspon”, ha emfatitzat Puig, que ha destacat el comportament “extraordinari” de la societat valenciana.

Puig ha manifestat també que la Comunitat Valenciana “està preparada” per a qualsevol situació a què s’haja d’enfrontar.

En aquest punt, ha recordat que ja s’han iniciat els treballs per a la construcció d’hospitals de campanya per a tindre una reserva extra de més de 1.100 llits en les proximitats dels hospitals de referència de les ciutats de València, Castelló i Alacant i que s’estan condicionant espais com l’antic hospital La Fe, i altres centres de tota la Comunitat Valenciana per a acollir pacients amb coronavirus, a més d’hotels per als malalts menys greus i per a allotjar el personal sanitari.

Ha destacat també mesures com la posada en marxa de borses de treball extraordinàries per a incorporar més personal sanitari per si fora necessari i l’habilitació de més centres i llits.

Puig ha insistit en la necessitat de seguir les recomanacions que estableixen les autoritats sanitàries i quedar-se a casa, mantindre la distància aconsellada en la cua del supermercat o llavar-se les mans. “Hem de cuidar-nos, i cuidar-nos significa tindre clar el paper que tenim cadascun de nosaltres i complir-lo”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari