L'UJI ofereix impressores 3D per a fabricar respiradors i equipament per a fer tests del coronavirus

L'UJI ofereix impressores 3D per a fabricar respiradors i equipament per a fer tests del coronavirus
17/03/2020 -

La Universitat Jaume I posa a la disposició del sistema sanitari instal·lacions, equipaments, grups d’investigació i material sanitari en estoc per a fer front a l’alarma sanitària provocada pel coronavirus. La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha detallat que des de la Universitat Jaume I s’ha posat a la disposició de les autoritats competents equips d’impressió 3D que poden ser utilitzats per a la fabricació de respiradors; equipament per al seu trasllat per a la realització de tests RT-PCR per a la detecció del coronavirus així com material sanitari en estoc (mascaretes, guants, bates, ulleres o equips de protecció individual, entre altres).

Alcón també ha subratllat que s’ha oferit el suport de grups de Psicologia, que poden fer tasques sobre tractament psicològic a afectats i familiars, un servei que també s’oferirà a la comunitat universitària. A més, ha informat de la disponibilitat de diversos grups en l’àmbit de la Química i la Biofísica que treballen, a escala de ciència bàsica, en el desenvolupament d’inhibidors de proteases que han demostrat ser actius contra uns altres coronavirus (SARS, MERS,…).

La rectora de la Universitat Jaume I ha agraït la “disposició absoluta del personal de l’UJI, del Vicerectorat d’Investigació i Transferència, dels centres, dels departaments i dels grups d’investigació per a prestar la seua col·laboració i suport a les autoritats sanitàries en cas que es considere necessari” i ha afirmat que demostra “un compromís i una solidaritat exemplars” davant una alerta sanitària que no té precedents en la nostra història recent.

D’altra banda, el Consell de Direcció de la Universitat Jaume I té previst mantenir demà la seua segona reunió per videoconferència d’aquesta setmana per a aprovar les resolucions i instruccions que permeten el desenvolupament de l’activitat acadèmica no presencial a partir del pròxim dilluns. “El nostre objectiu prioritari és protegir la salut individual i col·lectiva de la nostra comunitat universitària i, paral·lelament, treballar perquè l’activitat acadèmica es veja el menys afectada possible”, ha reiterat la rectora de l’UJI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari