L'Ajuntament de Castelló acull el Ple del Consell amb motiu del 772 aniversari del ‘Privilegi del Trasllat’

L'Ajuntament de Castelló acull el Ple del Consell amb motiu del 772 aniversari del ‘Privilegi del Trasllat’
05/09/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha sigut aquest dimarts la seu oficial del Ple del Consell que s’ha celebrat, per primera vegada, en el Palau Municipal. L’elecció de la capital de la Plana per a la seua celebració s’emmarca dins dels actes commemoratius del 772 aniversari del ‘Privilegi del Trasllat’ del Rei Jaume I, que va permetre als veïns del poblat que habitaven llavors al castell on està l’ermita de la Magdalena, descendiren fins al pla, donant origen al que hui és Castelló de la Plana. Aqueixa efemèride és el 8 de setembre.

En l’acte de benvinguda i de manera simbòlica, l’alcaldessa, Begoña Carrasco, ha oferit la vara de comandament al president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la seua estada a la ciutat per a celebrar el Ple del Consell. “Estem encantats de tindre a tots els membres del Consell en una setmana tan significativa. Gràcies per entendre que en la proximitat d’una data tan important com la del 8 de setembre, era important comptar amb el suport del govern valencià. Junts ens deixarem la pell per Castelló”. L’acte també ha comptat amb la presència de la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, la presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina i membres de la corporació municipal.

Després de la reunió del Ple del Consell s’ha celebrat un acte institucional en el Saló de Plens de l’Ajuntament conduït pel cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó. Gascó ha recordat els orígens de la capital de la Plana rememorant el trasllat al qual hui és la ciutat de Castelló de la Plana, al·ludint als versos de Bernat Artola «Anar a la Romeria no és tan sols anar de festa, és deure que manifesta orgull de genealogia».

Un acte carregat de simbolisme on l’alcaldessa ha entregat al president de la Generalitat i a tots i cadascun dels consellers un diploma commemoratiu.

En el seu discurs, la primera edil ha destacat que aquest és un acte de suport i compromís amb una ciutat que mira cap al futur “i que no vol ser més que ningú, però menys tampoc”. “Castelló necessita al govern valencià per a resoldre molts problemes heretats en molts àmbits, el fet de la presència hui ací del president de la Generalitat i de tots els seus membres demostra voluntat d’afrontar-los i resoldre’ls i marca un punt d’inflexió respecte a èpoques anteriors, que no han beneficiat en res als castellonencs”, ha matisat.

I li ha donat la mà per a col·laborar entre administracions, “per a esborrar el que no volen els castellonencs, per a millorar el que no acaba de funcionar i per a establir les bases del desenvolupament en matèria de sanitat, educació, economia, ocupació o benestar social, que mereixen els castellonencs”.

De la mateixa manera Carrasco ha dit sentir-se orgullosa d’una ciutat que té “una terra fèrtil, una indústria líder, un paisatge únic banyat per la nostra mar Mediterrània. De gent senzilla però treballadora i ambiciosa, que sap lluitar per a aconseguir el que es proposa. I que sap que quan s’uneix, és imparable a més de saber reconéixer i retornar amb escreix tot el suport que rep”.

Per part seua, el president de la Generalitat s’ha compromés a atendre les reivindicacions de Castelló i ha anunciat l’aprovació de l’avantprojecte de llei de supressió de l’impost de successions i donacions per a pares, fills i cònjuges en la Comunitat Valenciana.

“D’aquesta manera evitem injustícies, dobles imposicions i adquirim un compromís cert que no solament és fiscal o històric, sobretot és moral”, ha destacat. El president de la Generalitat ha assegurat que s’emporta “els deures que l’alcaldessa ens ha posat i adquirim aqueix compromís per a treballar junts. Serà un plaer complir amb la ciutat de Castelló que té un gran passat i que amb l’esforç de tots té un extraordinari futur. Visca la ciutat de Castelló i Visca la Mare de Déu del Lledó”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari